van der Horst

Twee Porsche 911 GT3 Cup voor DG Sport

Het Belgische team slaat nieuwe wegen in. DG Sport, Europees kampioen TCR in 2016 en 2017, laat dit jaar twee Peugeots 308 TCR in het nieuwe WTCR-kampioenschap rijden, en wist al enkele mooie resultaten te behalen. Naast dat internationale programma denkt men bij DG Sport ook aan de toekomst, met de aankoop van twee nieuwe Porsche 911 GT3 Cup Gen II, wagens die in eerste instantie bedoeld zijn voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
Sinds 2013 is dit kampioenschap aan een gestage groei bezig, dankzij enkele belangrijke troeven: een stabiel reglement – de "Gen II" van de 911 GT3 zal gedurende meerdere seizoenen worden gebruikt – een professionele omkadering, een aantrekkelijke kalender met heel wat prestigieuze evenementen, een mytische, krachtige en betrouwbare auto én een onklopbare prijs/prestatie-verhouding. 

De krachtbron van de Porsche 911 GT3 Cup is en blijft uiteraard de legendarische ‘Flat Six’, met een cilinderinhoud van vier liter en een vermogen van 485 pk. De aandrijving geschiedt nog altijd op de achterwielen, via een sequentiële versnellingsbak met zes verhoudingen.

Het kampioenschap van 2018 bestaat uit zes racemeetings, met twee manches in Spa – één in het kader van de WEC, een ander in het kader van de Total 24 Hours of Spa – twee manches in Zandvoort, één in Zolder en de grote finale in Le Castellet. De kalender voor 2019 zal er allicht niet zo heel verschillend uitzien…

De bedoeling van DG Sport is een topper te laten rijden, met de titel als doel, maar ook een gentleman driver of een jonge rijder – Porsche heeft ook een aantrekkelijk junior-programma – op de tweede wagen van het team. Deze laatste optie ligt in het verlengde van wat DG Sport in het verleden al met jonge talenten heeft gedaan: Mato Homola en Aurélien Comte gingen aan de slag in WTCR, Kevin Abbring in rally, Guillaume de Mévius met het RACB National Team in rally, en ook Quentin Gilbert, junior-wereldkampioen WRC in 2015.

Christian Jupsin, directeur DG Sport: “We denken er al een tijdje aan om onze activiteiten uit te breiden. De komst van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup, een wagen die de volgende drie seizoenen kan worden gebruikt, heeft ons er van overtuigd dat het nu het goede moment is. Het voordeel van deze auto is dat ze in heel wat sprintkampioenschappen inzetbaar is, maar ook in enduranceraces en zelfs – waarom niet? – voor gentleman drivers die aan een track day willen deelnemen. We hebben nu enkele maanden om onze rijders te vinden, die ons zouden moeten toelaten voorin mee te draaien. We zijn ontzettend gemotiveerd voor deze nieuwe uitdaging.”
 
Geïnteresseerde rijders kunnen DG Sport contacteren via het adres info@dgsportcompetition.eu

Persbericht DG SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 1 oktober 2018.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons