van der Horst

Twee zeges plus twee podia voor Q1 Trackracing

Podium Porsche Carrera Cup Benelux race 1 Red Bull Ring
Podium Porsche Carrera Cup Benelux race 1 Red Bull Ring
Voor het eerst in zijn jonge bestaan kwam Q1 Trackracing tijdens één weekend in actie op twee verschillende circuits. Op de Oostenrijkse Red Bull Ring stond twee weken na de seizoensopener de tweede afspraak in de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma, terwijl 800 km verder in het Zuid-Franse Le Castellet de GT Cup Open zijn openingsweekend afwerkte. Het werd een weekend met flink wat eremetaal voor Q1 Trackracing, met twee klassezeges in Oostenrijk en twee podia in Frankrijk.
  • St. Paul

Nicolas Vandierendonck - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Vandierendonck - Porsche 911 GT3 Cup
“Q1 Trackracing heeft dit jaar een ambitieus groeiplan voor ogen en na ons eerste weekend in Spa-Francorchamps, legden we afgelopen weekend de lat flink hoger met een dubbel programma”, stelt mede-initiatiefnemer en Porsche-specialist Nicolas Vandierendonck. “Naast de tweede afspraak in de Porsche Carrera Cup Benelux, waar we met drie Porsche 911 in actie kwamen, zetten we tevens een Elfer in bij de opener van de GT Cup Open. Niet zonder succes, want enerzijds was er een dubbelzege voor Jan Lauryssen in Stiermarken, terwijl de Poolse tandem Maciej Darmetko/Artur Janosz een tweede en een derde plaats boekte in de Var. Voor mij was het persoonlijk een lastig weekend, op een circuit waar ik voor het eerst in actie kwam. Ik heb de ABS-loze remtechniek van de nieuwe Porsche 911 nog niet volledig onder de knie, wat je cash betaalt op een omloop als de Red Bull Ring die enkele zware remzones telt. Na de eerste race gokte ik door de afstelling aan te passen, maar dat draaide verkeerd uit, waardoor ik het mij in de slotrace nog moeilijker maakte. Het team presteert op hoog niveau en presteerde vlekkeloos op beide locaties, nu is het aan ons als rijders om de nodige stappen te zetten.”

Filip Teunkens - Porsche 911 GT3 Cup
Filip Teunkens - Porsche 911 GT3 Cup
Ook Filip Teunkens werkte zijn eerste meters af op het F1-circuit in Spielberg. “Ondanks mijn gebrek aan ervaring op deze omloop, was ik wel tevreden over mijn kwalificatieresultaat. Later op de dag kende ik een goede start in race 1, met vervolgens een puik tempo. Ik slaagde erin om vanaf een virtuele podiumplaats een vijftal tellen bonus uit te bouwen op Ziad Geris, maar moest ongeveer halfweg de wedstrijd erkennen dat ik fysiek nog niet helemaal hersteld ben van mijn ongeval vorig jaar. Ik heb getracht de meubelen te redden, maar in de slotronde glipte Geris alsnog voorbij. Uiteraard is het jammer dat ik een podium misliep, maar toch houd ik geen zure nasmaak over aan de wedstrijd, want ik ben sneller competitief dan voor de start van het seizoen gedacht. Mijn zondag was iets minder positief met een slechte start vanaf de vuile kant van de piste, die er vrij vettig bij lag na een nachtelijke regenbui. Ik ging in de eerste bocht achterwaarts de vangrail in, waardoor ik de aansluiting met mijn concurrenten verloor en besloot geen nodeloze risico’s te nemen. Ik kijk uit naar komend weekend, want dan staan we aan de start van de tweede manche van de Belcar op de Hockenheimring in een poging niet enkel wat extra racekilometers op de teller te zetten met de nieuwe Porsche 911 type 992, maar ook de seizoensfinale van de Porsche Carrera Cup Benelux voor te bereiden. Half juni lassen we nogmaals een extra race in, want dan bezoekt de GT Cup Open Spa-Francorchamps.”

Jan Lauryssen - Porsche 911 GT3 Cup
Jan Lauryssen - Porsche 911 GT3 Cup
Jan Lauryssen bevestigde op de Red Bull Ring zijn goede vorm uit de seizoensopener in Spa en won met ruime marge beide races. “Mijn grootste doel was om dit weekend de lessen uit het openingsweekend om te zetten in de praktijk. In tegenstelling tot het gros van onze concurrenten, hebben we op voorhand niet getest op dit circuit, maar eigenlijk beviel mij die uitdaging wel. De Red Bull Ring is een hypermodern circuit met uitstekende faciliteiten en een uitdagend parcours gespijsd met enkele zware remzones en vloeiende bochtencombinaties. Ik werkte een degelijke kwalificatie af, met twee poles in mijn klasse, maar moest bij de start van beide races uitwijken voor een concurrent die spinde. Dat was jammer, want daardoor kon ik niet aanpikken bij een treintje voor mij. Los van mijn twee nieuwe zeges, onthoud echter hoofdzakelijk dat ik mij vrij snel heb weten aanpassen aan een nieuwe omgeving en ik een het ganse weekend een puik tempo kon aanhouden.”

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
De Porsche Carrera Cup Benelux gaat een kort reces in alvorens de snelste merkencup van de Benelux herneemt in het weekend van 10 en 11 juli, op Circuit Zandvoort. Rust is er evenwel niet voor Q1 Trackracing, dat zijn agenda aanvulde met dit weekend een gastoptreden met twee wagens in het Belcar Endurance Championship. Daarna volgt een deelname aan de thuiswedstrijd van de GT Cup Open, dat op 19 en 20 juni halthoudt op het Circuit de Spa-Francorchamps. Q1 Trackracing ontfermt zich over liefst vier wagens tijdens dat weekend.

Persbericht Q1 Trackracing



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons