van der Horst

Tweede BNL afspraak in Mariembourg draait uit op spektakelstuk

BNL Karting Series
BNL Karting Series
De start van de zomervakantie en de tweede ronde van de BNL Karting Series gaan al enkele jaren hand in hand. Dat was dit seizoen niet anders. Zo kwamen ruim 150 rijders afgelopen weekend in actie op Karting des Fagnes in Mariembourg voor het vervolg van dit hoogstaand Rotax kampioenschap. Het feit dat het circuit in Mariembourg geliefd is bij vele piloten droeg in ieder geval bij aan enkele zeer mooie, spectaculaire wedstrijden.
  • St. Paul
Komend weekend staat de derde ronde van het Europese Rotax kampioenschap gepland in Mariembourg. Dat maakte van deze BNL manche de ideale voorbereiding voor dat EK, waardoor de organisatie opnieuw op een mooi deelnemersveld kon rekenen, afkomstig uit maarliefst 20 landen.
MicroMax: Poleposition, zege en leiding in het kampioenschap voor Senn Lindeman.
Senn Lindeman
Senn Lindeman
Acht MicroMax piloten namen dit weekend deel aan de wedstrijd in Mariembourg. Twee van hen, Senn Lindeman en Vic Van Campenhout, bleken een tikkeltje te sterk voor de concurrentie. Hoewel ze erg aan elkaar gewaagd waren, pakte Senn Lindeman toch tweemaal de pole en wist hij de vier wedstrijden te winnen. In de laatste race op zondag kwam het in het duel met Van Campenhout tot een contact waarbij Van Campenhout de handdoek moest gooien. Dankzij zijn drie eerdere tweede plaatsen pakt onze landgenoot wel de tweede plaats. Jack Freeman profiteerde van de opgave van Van Campenhout en eindigde zo als derde in einduitslag. 
MiniMax: Toms Strele zegeviert
De Let Toms Strele, die uitkomt voor het Britse Dan Holland Racing kroonde zich tot winnaar in de MiniMax. In een goed gevuld veld met 21 deelnemers wist Strele drie van de vier wedstrijden te winnen. Enkel de Nederlander Boaz Maximov wist een zege af te snoepen van Strele maar kon hem niet bedreigen voor de eindwinst. Twee iet wat mindere wedstrijden kostten hem enkele kostbare punten waardoor Maximov derde werd. Mats Van Rooijen nestelde zich mooi tussen zijn twee concurrenten en werd zo verdiend tweede. 
Rotax Junioren: Prachtige strijd met Tom Braeken als winnaar
Rotax Junioren
Rotax Junioren
De Rotax Junioren lostten de verwachtigen opnieuw helemaal in. 35 jonge talenten verschenen dit weekend aan de start en zorgden voor prachtige wedstrijden op het scherp van de snee. Geen vier finales voor deze klasse maar kwalificatiemanches op zaterdag en een prefinale en finale op zondag. Het was voor die prefinale dat onze landgenoot Vic Stevens de pole in handen had. Maar in een wedstrijd die bol stond van de positiewisselingen viel Stevens terug tot buiten de top vijf om wat later na een dubieuze actie van een concurrent met een doffe klap in de banden te belanden. Tom Braeken profiteerde optimaal van het geharrewar en had plots een handvol seconden voorsprong op de eerste achtervolgers. Met nog enkele ronden te gaan zette zijn teammaat Enzo Bol de achtervolging in maar hij strandde uiteindelijk vlak op de bumper van Braeken die de prefinale won en zo enkele uren later de finale vanaf de eerste plaats mocht starten. Opnieuw kende de wedstrijd een tumultueuze openingsfase met een korte code rood. Eens de finale goed en wel herbegonnen was, bleek Tommie Van Der Struijs al snel over de meeste snelheid te beschikken. De Nederlander startte als vijfde maar rekende één voor één af met zijn tegenstanders en won. Het bleek echter net niet genoeg voor de dagzege want die ging naar Tom Braeken die na zijn overwinning in de prefinale, tweede werd in de finale. Enzo Bol sleepte de laatste podiumplaats in de wacht na een negende plaats in de finale.
Rotax Senioren: Twee op twee voor Kaï Hunter
Kai Hunter
Kai Hunter
Dylan Lahaye en Kaï Rillaerts waren tijdens de openingsmanche in Genk de smaakmakers van het Rotax Senioren veld. Onze landgenoten hadden het dit weekend duidelijk wat moeilijker en konden zich niet mengen in de strijd om de zeges. Käi Hunter kon dat wel. De Brit wist zowel de prefinale als finale te winnen, twee keer voor Eliska Babickova. Sean Butcher en Kaï Rillaers wisselden de derde plaatsen met elkaar af maar een betere prefinale bracht Butcher de laatste podiumplek. Käi Rillaerts sloot een lastiger weekend alsnog knap als vierde af.
Rotax DD2: Leonardo Baccaglini debuteert met zege
Leonardo Baccaglini
Leonardo Baccaglini
Leonardo Baccaglini was een nieuw gezicht op de grid. De Italiaan kwam voor het eerst dit seizoen in actie in de BNL maar debuteerde meteen met de zege. Baccaglini won drie van de vier races en moest enkel Mark Kimber één keertje voor zich dulden. Zo werd het al bij al een makkelijke maar vooral verdiende zege voor Baccaglini die Mark Kimber tweede zag worden voor Mathias Jakobsen.
Rotax DD2 Masters
Ook in de DD2 Masters zagen we een overtuigende winnaar. Paul Louveau was ongenaakbaar en won alle vier de wedstrijden. Martynas Tankevicius werd twee keer tweede en twee keer derde. Het levert hem de tweede plaats in de einduitslag op waar hij Ian Gepts net achter zich wist te houden. Onze landgenoot werd in de eerste wedstrijd bestraft na een touché met Carl Cleirbout. Gepts zag daardoor enkele punten verloren gaan en twee tweede plaatsen op zondag bleken net niet genoeg voor de tweede plaats in de eindstand. De DD2 Masters kenden dit weekend overigens een primeur. De Rotax motoren werden voorzien van CO2 neutrale brandstof, al zorgde die tot heel wat irritatie aan de ogen van de piloten. We zijn op de goede weg, maar er is nog wat werk.

De BNL Karting Series gaan nu op zomervakantie om in het eerste weekend van oktober de seizoensfinale te houden op Karting Genk. 

Foto: Kartphoto



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 4 juli 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons