van der Horst

Tweede editie van Wishful 8H of Spa komt er aan

Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps
Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps
Na een succesvolle eerste editie van de Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps, besloten de mannen van BeSim-Racing om er dit jaar op 27 mei een vervolg aan te breien. Vorig jaar kon men al 1359 euro bij elkaar sprokkelen voor Make-a-Wish Vlaanderen en het doel is om dat bedrag ook dit jaar weer te evenaren of zelfs te verbeteren. Daarenboven heeft de race indruk gemaakt bij de organisatie, waardoor men een virtuele wedstrijd mag organiseren op internationaal niveau.
Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps
Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps
Starten doen we met wat achtergrond rond Make-a-Wish. De organisatie streeft ernaar om de wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte te laten uitkomen. Dat kan natuurlijk zeer uiteenlopend zijn: van het bijwonen van een voetbalmatch tot een luchtballonvaart. Of zoals Kamiel vorig jaar, die graag wilde meerijden in een echte racewagen. Zijn wens kwam dan ook uit met dank aan BeSim-Racing en Steve Claeys, die daar met zijn Eagle Speed Academy aan meewerkte. Gezien het succes, komt er dan ook eind deze maand een nieuw evenement.

Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps
Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps
Aan het concept is er weliswaar niets veranderd. Zo kunnen deelnemende teams kiezen uit drie klassen: de LMDh met de BMW M LMDh, de Dallara LMP2 of een selectie van GT3-wagens. Teams kunnen bestaan uit maximaal drie personen en betalen minimum 30 euro per inschrijving. De deelnemers zullen niet met lege handen naar huis gaan, want er zijn verschillende prijzen te winnen via een tombola. Natuurlijk krijgt diegene die het meeste doneert ook een speciale prijs, namelijk een passagiersrit met Claeys zelf. Voor Make-a-Wish stopt het goede nieuws daar niet, want naast de passagiersrit geeft ook eKart Gent gratis sessies weg aan de non-profit organisatie zodat de kinderen een hele dag naar hartelust kunnen karten.

Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps
Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps
Al stopt het ook daar niet bij... Het succes van de eerste editie beroerde ook de gemoederen op de hoofdzetel van Make-a-Wish. Daarom kreeg BeSim-Racing ook de vraag om op internationaal niveau een Wishful race te organiseren. Zo zullen er twee races georganiseerd worden, één voor Noord- en Zuid-Amerika op 16 november en twee dagen later één voor Europa. Een erg leuk detail is dat hierbij niet alleen simracers aan te pas zullen komen, maar ook een aantal professionele piloten. Hoe het concept er zal uitzien, zal op termijn uitgeklaard worden. Dat lieten de heren verstaan in de podcast van de Virtual Belcar.

Beginnen doen we echter op 27 mei met de Wishful 8 Hours of Spa-Francorchamps. De race gaat om 12:30 uur van start en zal wederom live en integraal te volgen zijn op het YouTube-kanaal van het team, met het nodige commentaar van Jean Van Liempt. Voorlopig zijn er zestien teams ingeschreven, maar het is nog altijd mogelijk om deel te nemen als u een bericht stuurt naar info@besim-racing.be. Tot slot kunt u ook vrijblijvend doneren op het rekeningnummer BE68 8905 3421 8134 en ook een kans maken op de hoofdprijs. Doneren kan tot 1 juni.

Foto's: BeSim-Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op maandag 8 mei 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons