van der Horst

Tweede plaats voor Stevens Motorsport in 24H Zolder

Stevens Motorsport bij 24H Zolder 2023
Stevens Motorsport bij 24H Zolder 2023
Zakelijke prioriteiten, met onder andere de opening van Eethuis Flandria, leidden ertoe dat de familie Stevens dit jaar nog geen enkele autosportwedstrijd betwistte, maar bij de 24 Hours of Zolder tekende Stevens Motorsport opnieuw present. Vader Xavier en zoon Jochen Stevens opteerden opnieuw voor de vertrouwde BMW M2 CS Racing en gingen in zee met Gilles Thiers en Koen Calis, die beide hun allereerste race afwerkten. Het werd een succesverhaal, want na een etmaal racen mochten de West-Vlamingen huiswaarts keren met de zilveren medaille!
  • STX Motorhomes
Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Dit hadden we eigenlijk niet verwacht”, bekent pater familias Xavier Stevens. “Het was de eerste race dit jaar voor ons team en met twee rijders die nog geen enkele wedstrijd op hun conto hadden, laat staan in de nacht geracet hadden, was ons hoofddoel om de finish te bereiken. Bij de 24 Hours of Zolder is dat op zich vaak al een huzarenstukje, want het circuit kent weinig rechte lijnen waardoor je als rijder quasi geen rustmomenten kan inbouwen. Gilles en Koen overtroffen echter onze stoutste dromen. Ze bleven foutloos, volgden de strategie nauwgezet en bleken daarenboven nog eens snel en constant. Ook Jochen en ikzelf bewezen nog niets van onze snelheid te hebben ingeboet en het team leverde feilloos werk tijdens de pitstops. Dat we in een startveld met 19 toerismewagens uiteindelijk als tweede wagen finishten, bovendien aan de voet van de algemene top 10, is echt wel een mooie beloning voor al dat harde werk.”

Jochen Stevens - Xavier Stevens Koen Calis - Gilles Thiers
Jochen Stevens - Xavier Stevens Koen Calis - Gilles Thiers
“Circuit Zolder en de BMW M2 CS Racing hebben in feite geen geheimen meer voor mijn vader en mij”, vult Jochen Stevens aan. “Niettemin is elke wedstrijd anders en is het altijd kwestie van je aan te passen aan de omstandigheden. Dat was ook dit jaar het geval, bijvoorbeeld bij de plotse regenbuien ’s nachts en op zondagochtend. Ik vind dat we collectief een zeer sterke prestatie hebben neergezet, zonder één krasje op of deukje in onze auto én met twee rijders die debuteerden in wat zonder twijfel een van de meest uitdagende etmaalraces ter wereld is.”

Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
“Ik wist vooraf niet goed wat te verwachten, maar dit smaakt absoluut naar meer!”, lacht Gilles Thiers. “Stevens Motorsport is echt nog een familiaal team, maar de fighting spirit bij die jongens is ongelooflijk. Iedereen stelde alles in het werk om een podiumplaats te behalen. Die mentaliteit werkt aanstekelijk! Ik ben dan ook heel blij met het resultaat. Dit was weliswaar mijn allereerste autosportrace, maar zeker niet de laatste!”
 

Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
“De monteurs bij Stevens Motorsport lieten vooraf al blijken dat ze ambitieus naar de 24 Hours of Zolder toeleefden, niet onterecht gezien hun resultaten uit het verleden”, vertelt Koen Calis. “Ik had echter nooit verwacht dat we een tweede plaats zouden pakken bij de toerismewagens. Bovendien hebben we ons enorm goed geamuseerd en heb ik gigantisch veel bijgeleerd. Bedankt aan Xavier en Jochen om in ons te geloven en ons te begeleiden naar en tijdens onze eerste wedstrijd. Deze trofee gaat zonder twijfel een mooi plaatsje krijgen!”

Persbericht Stevens Motorsport - Foto's: Ollivision



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 30 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons