van der Horst

Trophée de Bourgogne: Nabeschouwing Scuderia Monza

De broers Thiers zijn met hun nagelnieuwe Ferrari 458 Challenge goed aan het seizoen begonnen. Tijdens de openingsmanche van het seizoen op Circuit Zolder in het kader van de FIA GT Series werden het West-Vlaams broederpaar en de debuterende Ferrari 458 Challenge knap tweede in de Klasse en zevende algemeen.
Afgelopen weekend tijdens de tweede wedstrijd van de BRCC Endurance in de Franse mosterdstad Dijon deden ze nog beter en kwamen als zesde algemeen over de meet en kaapten opnieuw een tweede plaats weg in de Klasse GT Cup na de Porsche Supercup van Belgium Racing.

“Het was goed, maar het kan nog stukken beter”, reageerde regerend Belgisch sprintkampioen Frank Thiers met gemengde gevoelens na de aankomst.
 
“De power en de topsnelheid van de Ferrari zijn zeer gunstig, maar voor deze wagen heeft Pirelli een speciale band ontwikkeld en binnen de BRCC zijn we verplicht om met Michelin te rijden. Maar deze beschikt niet over de gepaste bandenmaat, waardoor we niet met gelijke wapens kunnen strijden. De voorste banden zijn te smal en slijten als sneeuw voor de zon. De achterste daarentegen hebben 3 cm minder loopvlak, waardoor de elektronica niet kan volgen. Het aantal omwentelingen van de wielen is groter dan wat de motor vraagt, waardoor de elektronica ontregeld raakt die ondermeer de traction control in werking stelt. Dat zorgt voor de nodige ongemakken”.

Tijdens de race zelf ging Hans Thiers goed van start en ging in de aanval op de leidende Porsche Supercup van Belgium Racing. Na een zevental ronden kreeg hij deze in het vizier en er volgde een rondenlange strijd waarbij Hans in de 16de ronde de leiding nam in de Klasse GT Cup. Tijdens de eerste verplichte pitstops wist Hans naar de derde plaats algemeen te rijden, maar de inspanningen eisten hun tol van de banden. Hans leverde de wagen af aan broer Frank die terug de baan opging met verse banden.

“We konden de strijd aangaan voor de overwinning, maar ik moest het 80 minuten uitzingen met de banden. We hebben geen risico genomen. Enkele jaren geleden hebben we op dit circuit reeds een Ferrari F430 GT3 in de prak gereden door een klapband en we opteerden om onze tweede plaats veilig te stellen. We zijn uiteraard zeer tevreden met dit tweede podium op rij, maar er zit nog progressie in. Indien we het probleem met de banden opgelost krijgen, spelen we zeker mee voor de zege”, besluit Frank Thiers.  

De volgende wedstrijd wordt verreden in Francorchamps en voor Frank en Hans betekent dit opnieuw een uitdaging gezien ze met de Ferrari 458 Challenge nog geen meter reden op de Ardeense omloop.

Scuderia Monza pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 16 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée de Bourgogne.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons