van der Horst

Finaleraces: Tweede Sprint zege voor Koen Wauters

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Op Circuit Park Zandvoort wist Koen Wauters na een briljante openingsronde de leiding in de eerste Sprint race te nemen en te behouden, ondanks de sterk aandringende Bart van Os. De Belgische superster bewees opnieuw dat hij ook achter het stuur een absolute topper is. Bart van Os was tevreden met zijn eerste optreden in de Porsche GT3 Cup Challenge, die hij afsloot met een keurige tweede plaats.
Bij de spectaculaire start doken Koen Wauters, Bart van Os en Carlos Rivas met zijn drieën naast elkaar de Tarzanbocht in. Het publiek hield de adem in, maar bij het uitkomen had Wauters de beste lijn en Van Os volgde op enkele centimeters. Terwijl de leider zijn eerste plek knap verdedigde, probeerde de debutant in deze klasse zonder risico’s het tempo hoog te houden. Zo bleven zij 14 ronden lang in een boeiende strijd verwikkeld, waarbij de onderlinge afstand nooit meer dan anderhalve seconde bedroeg.

Wauters: “Ik had wel een paar momenten, waardoor Bart dichterbij kon komen. Dit circuit is knap lastig, vooral die bocht 11, maar ik ga hier wel iedere keer beter.” Van Os was na een jaar afwezigheid van de circuits een beetje overdonderd door zijn gevecht om leiding in deze Sprint race. “Het was wel echt werken in deze auto. We hadden een beetje onderstuur en ik kon niet helemaal de lijnen rijden die ik wilde. Met banden die geen optimale grip meer hadden kon ik Koen uiteindelijk niet echt bedreigen.”

Carlos Rivas raakte verwikkeld in een felle maar sportieve strijd met Pierre Piron, die in de auto van Xavier Maassen aasde op een foutje van de geroutineerde Rivas. Met nog drie minuten te gaan verspeelde de Luxemburger een paar tienden in het langzame gedeelte van de baan, wat genoeg was voor Piron om de derde plaats over te nemen.

In de Challenge klasse kwam alleen Yves Noël aan de start, waarmee hij zijn positie in het kampioenschap in deze categorie nog verder kon verbeteren. Tijdens de endurance race op zondag kan hij nog eens 21 punten verdienen, wat hem dan de tweede plaats in de eindstand zou opleveren. Rik Renmans zal als kampioen in de Challenge klasse van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2014 de geschiedenis ingaan. Hij is met zijn 183 punten ook voor Yves Noël niet meer te evenaren.

PGCCB pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 19 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons