van der Horst

Tours: ELITE 1: Tweede zege voor Nicolò Rocca – Geen Belgen in de top 10

Nicolò Rocca - CAAL Racing Chevrolet
Nicolò Rocca - CAAL Racing Chevrolet
De Italiaan Nicolò Rocca (CAAL Racing) heeft na een zege op de ovaal van Venray nu ook de eerste race op de ovaal van Tours gewonnen. Rocca die van op de pole startte beheerste de race, die viermaal onderbroken werd, van start tot finish. Noch Frédéric Gabillon (RDV Compétition) noch Ander Vilariño (TFT-Banco Santander) die de Italiaan gans de race opjoegen geraakten er voorbij en eindigden in deze volgorde tweede en derde. Voor de Belgen werd het een race om te vergeten, Bert Longin was de best geklasseerde landgenoot op de twaalfde plaats.
Frédéric Gabillon - RDV Compétition Ford
Frédéric Gabillon - RDV Compétition Ford
Nicolò Rocca werd nooit echt bedreigd en ook de vier herstarts na een onderbreking konden het ritme van de Italiaan verstoren. Gabillon en Vilariño vochten een mooi duel uit voor de tweede plaats dat eindigde in het voordeel van de Fransman. Vilariño vergroot wel zijn voorsprong in de tussenstand gezien Eddie Cheever III (CAAL Racing) slechts als zesde over de lijn kwam en Anthony Kumpen (PK Carsport) buiten de top tien eindigde. De vierde plaats was voor Alon Day, de top vijf werd afgesloten door Mathias Lauda.

De Belgen stonden speelden ditmaal geen rol van betekenis, Bert Longin werd nog twaalfde nadat hij rond was gegan na een aanrijding met Romain Iannetta. Eric De Doncker finishte als zeventiende, Anthony Kumpen kende technische problemen en haalde finish niet. Jerry De Weerdt kwam niet aan de start.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 27 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons