van der Horst

Dubai: Pech voor Charles Weerts - eerste podium voor Amaury Cordeel

F4 UAE in Dubai
F4 UAE in Dubai
Dit weekend stond de derde meeting van de F4 UAE op het menu, maar voor kampioenschapsleider Charles Weerts werd het een weekend om snel te vergeten. Weerts kon niet optimaal profiteren van de afwezigheid van zijn dichtste belager Olli Caldwell. De jonge Belg kwam tijdens het weekend meerdere keren in aanvaring met David Schumacher en kreeg ook tweemaal een straf opgelegd. Amaury Cordeel, de tweede Belg in het kampioenschap, verbeterde tijdens het weekend race na race, met een podiumplaats als resultaat. Daarnaast maakte ook Europees karting-kampioen Leon Köhler zijn F4-debuut en hij liet direct twee overwinningen op zijn naam schrijven.
Leon Köhler
Leon Köhler
David Schumacher lijkt op het eerste zicht de nieuwe rivaal te worden van Weerts en toonde dat door de pole voor een tweede weekend op rij te veroveren, met bijna drie tienden voorsprong op de Belg. De Duitser startte goed en leek op weg naar zijn allereerste overwinning in het kampioenschap, maar door een manoeuvre van Weerts raakten beide wagens elkaar. Köhler, die op dat moment derde hing achter het tweetal, kon hiervan profiteren om zonder problemen zijn allereerste F4-overwinning op zak te steken. Schumacher kon de race nog hervatten en eindigde op een tweede plaats, Caio Collet als derde. Weerts moest opgeven en werd als aanstoker aangewezen voor de aanrijding met Schumacher. Als gevolg hiervan moest hij vanuit de pitstraat vertrekken tijdens de tweede race. Cordeel werd uiteindelijk gediskwalificeerd omwille van een technische non-conformiteit.
 
Charles Weerts - Dragon Motopark
Charles Weerts - Dragon Motopark
Race 2, met een startgrid die bestond uit de omgekeerde top zes van race 1, kende  Lucas Petersson als poleman. Het was echter David Schumacher die van een vijfde startplek naar de tweede plaats kon oprukken met Cordeel in zijn zog. Nadat Petersson de leiding kwijtspeelde, was er een gevecht tussen de Duitser en de Belg. Cordeel moest uiteindelijk de duimen leggen en ook nog Collet en Tom Beckhäuser voorlaten om op een vierde plaats te eindigen. Weerts geraakte niet verder dan plaats vijf na zijn start uit de pits. In de derde race kon hij eerst profiteren van een slechte start van Schumacher, maar door een safety car procedure werd het veld terug bij elkaar gebracht. Wanneer de rijders terug losgelaten werden, was er een strijd tussen Köhler en Weerts. Na aandringen geraakte de Duitser voorbij Weerts nadat deze een aanrijding had met... David Schumacher. Uiteindelijk kon hij de tweede plaats consolideren voor Beckhäuser en Cordeel, maar kreeg hij 10 seconden tijdstraf vanwege een inhaalactie tijdens de neutralisatie. Hierdoor viel Weerts terug naar plaats zeven, achter (en u kan het al raden) Schumacher.

Foto's: F4 UAE



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 27 januari 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons