van der Horst

Ugo De Wilde met Inter Europol Competition naar European Le Mans Series

#13 Ligier LMP3
#13 Ligier LMP3
Ugo de Wilde zal samen met Martin Hippe de nummer dertien Ligier LMP3 van Inter Europol Competition besturen in de European Le Mans Series (ELMS). Naast de ELMS zal hij dit jaar ook deelnemen aan de Alpine Europa Cup.
De jonge Belg heeft voornamelijk in eenzitters gereden in zijn carrière maar richt zich nu op uithoudingsraces. De Wilde streeft ernaar om in 2023 deel te nemen aan de 100ste verjaardag-editie van de 24 Uur van Le Mans.

Ugo De Wilde
Ugo De Wilde
"Na een zeer productieve test in Barcelona deed het team mij een zeer goed bod dat ik maar al te graag accepteerde. Ik ben erg blij om met hen deel te nemen aan het volledige kampioenschap. Ik hoop natuurlijk nog steeds dat we de 'Road to Le Mans' eraan kunnen toevoegen, maar hiervoor moeten we een klein bijkomend budget vinden," aldus De Wilde. "Er zijn verschillende redenen waarom ik bij dit team heb getekend. Ze hebben veel ervaring in LMP3, wat resulteerde in drie vice-kampioenschapstitels in de ELMS. Ze zijn het zat om als tweede te eindigen en zeggen dat ze er alles aan zullen doen om de titel dit jaar te behalen. Ik ben blij dit samen met hen te kunnen doen."

De eerste race van de European Le Mans Series, de 4 Uur van Barcelona, vindt plaats op achttien april.

Foto: Ian Racing

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in European Le Mans Series op dinsdag 30 maart 2021.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons