van der Horst

Uitgestelde start voor Gerard van der Horst in Fanatec GT2 European Series

Gerard van der Horst - Maserati MC20 GT2
Gerard van der Horst - Maserati MC20 GT2
Het debuut voor Van der Horst Motorsport met de Maserati MC20 GT2 is nog niet voor komend weekend. De Fanatec GT2 European Series start dit weekend in Paul Ricard met de eerste twee races van het seizoen. Van der Horst springt mee op de trein vanaf het tweede weekend in Misano midden mei.
Gerard van der Horst: “Het is met pijn in het hart dat we niet zullen afreizen richting Paul Ricard, maar we zijn niet klaar met het voorbereidende werk. De late levering van de Maserati en de enige testdagen die letterlijk in het water vielen deden ons beslissen om pas vanaf het tweede raceweekend het peloton te vervoegen”.

Gerard van der Horst - Maserati MC20 GT2
Gerard van der Horst - Maserati MC20 GT2
“We moeten starten van nul en we hebben letterlijk amper enkele ronden gereden in barslechte weersomstandigheden. We willen dan ook goed voorbereid aan de start komen. Na jaren in de Lamborghini Super Trofeo is dit volledig nieuw voor ons met een andere format en een andere wagen. We stappen ook niet zomaar in een kampioenschap om nog alles te leren en een ideale afstelling te zoeken. Daar zijn testdagen voor. We willen goed voorbereid op de startgrid staan en we gaan nu zeven testdagen inlassen om de wagen goed te kennen en een ideale afstelling te zoeken. We hebben geen gebrek aan ambitie, maar het wordt hard werken om deze ook te realiseren. 2024 wordt dan ook een seizoen om veel progressie te boeken. Maar dan moet je wel vertrekken van een goede basis. En die hebben we niet. Dus laten we het eerste raceweekend aan ons voorbij gaan”.

Foto's: Van der Horst MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT Series op woensdag 3 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons