van der Horst

Uitverkocht startveld voor de Belcar Skylimit Sprint Cup!

Start Belcar Sprint Cup 2021
Start Belcar Sprint Cup 2021
De Belcar Skylimit Sprint Cup bevestigt ook in 2024 zijn status als populairste sprintkampioenschap van België. Het deelnemersaantal van het Belgisch kampioenschap Sprint groeide de afgelopen seizoenen gestaag en voor 2024 zijn zo goed als alle startplaatsen ingenomen. Enkel voor de beide wedstrijden in Spa-Francorchamps zijn er nog enkele startnummers beschikbaar, gezien het maximale aantal deelnemers op het Ardeense circuit hoger ligt dan dat op Circuit Zolder en de piste in Mettet. Via een reservelijst hoopt de organisatie in de loop van het seizoen echter toch nog enkele nieuwe namen te verwelkomen.
  • LTF
Dit weekend wordt de vierde jaargang van de Belcar Skylimit Sprint Cup op gang gevlagd. Plaats van gebeuren is het circuit van Mettet, in de provincie Namen. De organisatoren ontvingen in totaal 44 inschrijvingen en daarmee zijn alle startplaatsen volzet. “Het gaat inderdaad crescendo”, straalt promotor Andy Jaenen van oor tot oor. “Reeds vorig jaar was het duidelijk dat de Belcar Skylimit Sprint Cup aan een opmars bezig was en een uitverkochte grid voor de seizoensopener is een enorm mooie beloning voor het geleverde werk. We hopen dat de deelnemers de lijn van vorig seizoen doortrekken, met een felle doch faire strijd op de piste en een gemoedelijke sfeer in de paddock.”
 
“Naast het aantal deelnemers, ben ik ook zeer te spreken over de verdeling in de verschillende categorieën. We gaan dit jaar in totaal zes klassen hebben, waarbij de rondetijden opnieuw de indeling bepalen. BSSC1 blaakt van de diversiteit, met o.a. Peugeot, Toyota, VW en Suzuki als merken en bovendien extra perspectieven voor de starters, gezien kampioen Davy Van Goethem promoveert naar BSSC2. In die klasse neemt de Suzuki-rijder niet enkel de handschoen op tegen titelverdediger Laurens Cloots, maar ook tegen de Ford Fiesta-armada van Philippe Huart, Tom Vanderheyden en Ian Delhoux.”
 
BSSC3 was in 2023 de populairste klasse. Dirk De Bock verdedigt zijn kroon niet en dus ligt de weg open voor mannen als Yannick Van Espen, Jo Lammens, Dennis Schroyen en nieuwkomer Andres Beers. Ook de Renault Clio van Jeffrey De Sutter en de Renault Mégane van Rajko Pagen zijn beslist niet kansloos en ook de Nissan 350Z van Jeroen Van Reeth en Sam Marcoen is vastberaden voor de knikkers te knokken.”
 
BSSC4 kondigt zich aan als een strijd tussen Clio (Filip Uyttendaele en Daniel Donkels) en Mini (Willem Vanbruggen en Bert Van Gansen) met Davy Cooreman in zijn Honda CRX als scherprechter, terwijl ook Ronald Thienpont zich in de kijker wil rijden in zijn bloedmooie Toyota Supra.”
 
“Ook in BSSC5 verwacht ik dat Clio de strijd kruidt, met mannen als Tom Van Eenaeme, Wouter Manderveld en Olivier Meurens. Zij nemen het op tegen de BMW van Kevin De Regt en Randy Heuten. In BSSC6, de snelste klasse met chrono’s onder 1’09”30 (in Mettet n.v.d.r.), breit de familie Lievens een vervolg aan het debuut van hun BMW M2. Zij strijden tegen de ervaren merkgenoten van de familie Beliën en Ruud Boffin, terwijl ook Michel Fernandes opnieuw van de partij is met de Peugeot 308.”
 
Aan een winnend concept wordt niet geraakt en dus verandert het format van de Belcar Skylimit Sprint Cup in 2024 niet. Dat betekent dus tweemaal 30 minuten kwalificatie op zaterdag, gevolgd door twee sprints van een halfuur op zondag!

Persbericht Belcar Skylimit Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Sprint op vrijdag 22 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 8 Hours.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons