Ulrik Linnemann test VW Polo Supercar in Belgisch kampioenschap

Ulrik Linnemann - Peugeot 207 Super 1600
De Deen, Ulrik Linnemann, een van de hoofdrolspelers in het Europees Super 1600 kampioenschap, maakt de stap richting de Supercars en meer bepaald in het Europees kampioenschap met een VW Polo ex-Marklund Motorsport.
Maar voor hij zijn eerste echte Europese wedstrijd rijdt midden april in Barcelona, waar het WK en EK op gang worden geschoten, zal de Deen eerst een testwedstrijd betwisten in Mettet op 25 februari. We zagen het destijds Marklund zelf ook reeds doen met zijn eerste VW Polo Supercar enkele jaren geleden, toen in Maasmechelen.

Na liefst 10 seizoenen in Super 1600, waarvan drie vice Europese titels, maakt de Deen nu eindelijk de overstap naar de Supercars.

‘Never give up’, staat er op de kont van de Peugeot waarmee hij afgelopen seizoen de wedstrijd won in Barcelona en dus eerste leider was in het Europees kampioenschap. En deze uitspraak heeft uiteindelijk geloond.

In 2016 mocht hij als leider naar de laatste race, maar via een misverstand met zijn ploegmaat verspeelde hij enkele punten in de kwalificaties en werd ook nog eens geklopt in de finale. Hierdoor moest hij voor de derde maal in zijn carrière vice kampioen en dit op 2 puntjes van de titel. Ook in 2015 werd hij reeds vice kampioen. Zijn hele carriere in Super 1600 bleef hij Peugeot trouw.

Afgelopen week mocht de Deen uit handen van het Zweedse Marklund Motorsport de VW Polo Supercar in ontvangst nemen waarmee ondermeer Carlos Sainz en Scott Speed reeds onderweg waren.

“Ik ben er klaar voor,” aldus Linnemann. “Het is reeds lang een droom om in de F1 van het rallycross te starten, zijnde de Supercars. We hebben verschillende wagens getest en de keuze is gevallen op de VW Polo van Marklund Motorsport. Voor we naar Barcelona vertrekken gaan we testen tijdens de openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap in Mettet. Meteen ook een kennismaking met het circuit in een Supercar voor de tweede ronde van het Europees kampioenschap”.

Foto's: Johnny Loix

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zaterdag 10 februari 2018.