van der Horst

Ultimate Cup: Nieuwe serie aan podiumplaatsen voor Nigel Bailly en Amaury Bonduel

Amaury Bonduel - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Amaury Bonduel - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Op het circuit van Paul Ricard had de finale van de Ultimate Cup Series plaats. In de GT Hyper Sprint stond ook Nigel Bailly weer aan de start maar niet langer met de Bentley Continental GT3 maar met een Lamborghini Huracan Super Trofeo van het Franse CMR. Ook Amaury Bonduel (Lamborghini Huracan Super Trofeo) kwam er in actie en onze landgenoten deden het weer prima.
Nigel Bailly - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Nigel Bailly - Lamborghini Huracan Super Trofeo
In de eerste sprintrace kwam Nigel Bailly als zevende over de finishlijn maar dat was wel goed voor een tweede plaats in de UGT3B klasse die gewonnen werd door zijn teamgenoot Alexis Berthet met een Ferrari 488 Challenge. In de tweede sprintrace deed onze landgenoot nog beter met een vierde plaats algemeen die gepaard ging met de zege in de UGT3B klasse. De algemene zeges waren voor de Bentley Continental GT3 van Philippe Colançon en de Ferrari 488 GT3 van Edoardo Barbolini. In de endurance race over 50 minuten finishte Bailly als vijfde algemeen en werd tweede in de UGT3B klasse.

Voor Amaury Bonduel begon het weekend dramatisch met een forfait voor de eerste sprintrace en een vroege opgave in de tweede sprintrace. Maar de Belg nam revanche in de derde race die hij won met zijn Huracan Super Trofeo en alzo ook eerste was in de UGT3B klasse voor Bailly.

Foto's: Ronald Janssens & Nigel Bailly
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 13 november 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons