van der Horst

Unieke F1 ervaring voor winnaar 2017 van Formula Renault NEC

Fysieke testen Formula Renault 2.0 NEC
Fysieke testen Formula Renault 2.0 NEC
De winnaar 2017 van de Formula Renault Northern European Cup krijgt een unieke kans om een dag door te brengen met het Renault Sport Formula 1 Team.Om de weg via de Formule Renault series naar Formule 1 te benadrukken , wordt de winnaar van de Northern European Cup uitgenodigd bij de Renault Sport Formula 1 fabriek in Enstone voor een unieke dag.
Gedurende deze dag wordt deelgenomen aan een simulator sessie en een debrief sessie met de F1 technici. Ook een fysieke evaluatie door het medische team staat op de agenda. Deze dag zal een exclusieve kijk geven op het topniveau van de motorsport.
 
De dag zal begeleid worden door de Renault Sport Academie en Renault Sport Formula 1 Team technici.
 
Fysieke testen Formula Renault 2.0 NEC
Fysieke testen Formula Renault 2.0 NEC
Tarik Ait Said, Renault Sport Racing Sporting Manager, geeft aan: "Naast een inschrijving voor de Formula Renault Eurocup in 2018 zijn we verheugd om de winnaar van de NEC in 2017 ook een eerste blik te kunnen bieden op wat nodig is voor een rijder in een Formule 1 team. Het is de eerste stap in een zeer selectief evaluatie proces en het zal zonder twijfel een indruk geven van de intensiteit en eventuele problemen die in de toekomst getrotseerd zullen moeten worden."
 
Het seizoen van de Formula Renault NEC begint op Monza van 23 to 25 juni, waar een sterk veld verder aangevuld zal worden met diverse rijders van de de Formula Renault Eurocup teams. Andere circuits die dit jaar bezocht worden zijn Assen, Nürburgring, Spa-Francorchamps en Hockenheim.

Formula Renault NEC Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 11 mei 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons