van der Horst

United Autosports met Ben Keating en Alex Quinn richting IMSA

Ben Keating
Ben Keating
Na de bekendmaking dat de LMP2's niet meer welkom zijn vanaf volgend seizoen in het FIA WEC, liet Richard Dean weten dat hij met United Autosports een volledig seizoen in IMSA zal gaan afwerken. Met hoeveel wagens het er aan de start zal verschijnen, heeft het Brits-Amerikaans team niet bekend gemaakt. Wel is het zeker dat er minstens één wagen aan de start komt, gezien er voor die auto al een rijdersbezetting rond is, en wat voor één. Men gaat namelijk in zee met niemand minder dan Ben Keating en Alex Quinn.
  • Skylimit Events
United Autosports - Oreca 07 Gibson
United Autosports - Oreca 07 Gibson
Niet alleen United Autosports verlaat na dit seizoen het FIA WEC. Hetzelfde geldt voor Keating, die al aangaf niet met een GT3 aan de start te willen verschijnen. Vanaf dan was er onzekerheid wat de immer vriendelijke Texaan volgend seizoen zou doen, tot nu dus. Keating maakt de overstap van PR1/Mathiasen Motorsports, waar hij de laatste drie seizoenen voor uitkwam en ook een titel mee won. Hiermee wil de Amerikaan nog steeds uitzicht hebben op een ticket richting Le Mans. Op dit moment ziet dat er goed uit, gezien hij de Jim Trueman de Bronze Cup leidt, een nevenklassement voor amateurpiloten, waarmee men een ticket voor Le Mans kan bekomen.

Als teamgenoot krijgt hij het gezelschap van Alex Quinn. De Brit is geen onbekende voor Keating, gezien hij als derde man fungeert bij PR1/Mathiasen Motorsports voor de Michelin Endurance Cup. Overigens zijn debuut in de serie, gezien zijn vorige ervaringen oftewel in eenzitters oftewel het British GT waren. Of zij al direct aan de bak komen bij de Rolex 24 at Daytona - dat doorgaans geen ronde is voor het kampioenschap, maar alleen voor de Endurance Cup - is nog niet bekend.

Foto: Racing International Photography - Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op dinsdag 22 augustus 2023.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons