van der Horst

United Autosports met LMP3 richting 6 Hours of the Glen

United Autosports - Ligier JS P320 Nissan
United Autosports - Ligier JS P320 Nissan
Eind deze maand staat de Sahlen's Six Hours of the Glen op het programma, die zowel voor het IMSA WeatherTech Sportscar Championship als de Michelin Endurance Cup meetelt. Tegenover de overige races op de kalender brengt een wedstrijd van dat kaliber nu eenmaal meer deelnemers op de been. Zo ook United Autosports, die naast hun LMP2-wagen nu ook hun debuut zullen maken in de LMP3 klasse.
Edouard Cauhaupe
Edouard Cauhaupe
Hoewel Richard Dean nog voor de Rolex 24 zeer twijfelachtig was over het feit om een LMP3 in te zetten in het IMSA kampioenschap, heeft hij zijn kar gekeerd. Dit ook mede omwille van het feit dat United Autosports nu ook een uitvalsbasis heeft in Amerika, gezien hun LMP2-wagen de rest van het seizoen in de Michelin Endurance Cup afwerkt. De Ligier LMP3 zal bemand worden door drie piloten, waarvan er twee al bekend zijn. Zo zal Niklas Krütten, kampioenschapsleider in de ELMS bij de LMP3's, de wagen besturen en krijgt hij aan zijn zijde Edouard Cauhaupe, vice-kampioen in de Michelin Le Mans Cup vorig jaar en sinds dit seizoen uitkomend voor het Anglo-Amerikaanse team in de LMP3.

Foto's: Georges de Coster - United AutosportsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 7 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Watkins Glen.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons