van der Horst

United Autosports volgend seizoen met twee LMP2's richting FIA WEC

United Autosports Oreca 07 #22
United Autosports Oreca 07 #22
Na een zeer sterk 2020 zagen we afgelopen week United Autosports in Le Mans aantreden met maar liefst drie wagens in de LMP2-klasse. Eén daarvan komt uit in het FIA WEC, terwijl het Anglo-Amerikaanse team ook al het mooie weer maakt in de European Le Mans Series. Volgend seizoen breidt Richard Dean hun programma uit in het WK uithouding met twee wagens en kan het ook voor een zesde jaar op rij rekenen op Filipe Albuquerque als rijder.
  • Hamofa Performance
Hoewel het team vorig seizoen een veelvraat was in overwinningen en kampioenschappen, besloot het voor wat pas hun tweede seizoen in het FIA WEC is, om toch maar met één wagen te starten. Dat verandert vanaf 2022 want het team zal  twee Oreca's inzetten. Dit terwijl het dit seizoen er ook al twee inzet in het European Le Mans Series. Daarnaast heeft men al zeker twee piloten beet.

Filipe Albuquerque schonk het team bij zijn debuut de titel in het FIA WEC en de overwinning in de 24 uren van Le Mans. Dit seizoen moet de Portugees wel zijn tijd verdelen tussen United Autosports en Wayne Taylor Racing, welk laatste team in het IMSA uitkomt met de Acura DPi. Dit jaar brachten wijzigingen aan beide kalenders met zich mee dat hij niet alle races kon betwisten, maar dat zou in 2022 niet meer mogen voorvallen. Voorts kent hij met Josh Pierson al zeker een van zijn ploegmaats. De Amerikaan die hem volgend jaar zal vervoegen, is momenteel nog maar 15 jaar oud en wordt normaal gezien de jongste piloot ooit aan de start van de 24 uren van Le Mans.

Foto: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 26 augustus 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons