van der Horst

Update etappe 5: Loprais verliest leiding bij trucks - Opnieuw De Rooy aan het commando

Petronas Team De Rooy - Iveco Powerstar
Petronas Team De Rooy - Iveco Powerstar
De trucks zijn voor de vijfde etappe een pak later vertrokken, waardoor we nu pas een korte update kunnen maken. Stacey won de vijfde proef met een kleine voorsprong van 1m53s op de Kamaz van Nikolaev. De Rooy werd derde op 2m32s van zijn ploegmaat en gezien Stacey en Nikolaev achter De Rooy staan in de tussenstand, doet de Nederlander de beste zaak. Temeer omdat de Tatra van leider Loprais en onze landgenoot Bruynkens zich op 20 km van de meet vast reed en op het ogenblik van dit schrijven nog steeds niet in het bivak is aangekomen.
Een zwarte dag dus voor Loprais, het team van Tatra en onze landgenoot die hier hun Waterloo ervaren. Ook voor de strijd vooraan, want de Tatra van Loprais en de Iveco van De Rooy stonden voor de vijfde etappe gescheiden door amper 56 seconden.

Mardeev en Karginov bleven vandaag in het spoor van De Rooy en blijven op dezelfde plaatsen in de rangschikking. Ook hun Russische teamgenoot Nikolaev die vandaag mooi tweede werd komt nu iets dichter in het spoor van De Rooy en volgt in tweede positie op 5m33s.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op donderdag 10 januari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons