van der Horst

Update kalender 2024 van Formule E bekend gemaakt

2023 Monaco E-Prix
2023 Monaco E-Prix
Na een nieuwe vergadering van de FIA-council werd er een update van de kalender van de Formule E bekend gemaakt. Daarop zien we een aantal wijzigingen tegenover de eerste versie die enkele maanden geleden de wereld werd ingestuurd. Zo komt er toch een Chinese ronde bij, maar zien we Rome en Jakarta dan weer van de kalender verdwijnen. Tot slot maken een aantal steden toch hun - al dan niet onverwachte - wederoptreden.
FIA WEC Shanghai
FIA WEC Shanghai
Volgend seizoen maakt niett alleen Tokio zijn opwachting  op de Formule E-kalender, ook Shanghai krijgt een datum in mei. Deze laatste wedstrijd wordt niet gereden op een stratencircuit, maar men zal deze vermoedelijk betwisten op een verkorte versie van het Shanghai International Circuit. Hiermee trekt het elektrische kampioenschap voor het eerst sinds 2019 terug richting China. Overigens wordt dit ook een dubbele manche, waardoor het slot voorzien in februari verdwijnt.

Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Mitch Evans - Jaguar TCS Racing
Wie wel verdwijnt van de kalender is de wedstrijd in Rome. Hoewel het Circuito Cittadino dell'EUR de laatste jaren voor enig  animo zorgde, was het net hierom dat men besloot om de Italiaanse hoofdstad links te laten liggen. De crash dit jaar van Sam Bird op de heuvel was vermoedelijk de belangrijkste reden. Al wil men wel niet weg uit Italië en mikt men op Misano of Imola als vervanger. Nog een afvaller is Jakarta, dat om politieke redenen niet zal doorgaan. Dat terwijl Hyderabad toch nog een plekje krijgt op de kalender, als derde stop. Wel opvallend is dat er nog geen enkele oplossing is voor de dubbele manche in Berlijn. Deze gaat door in het zelfde weekend als de 6 uren van Spa en gezien er maar liefst zes piloten beide kampioenschappen betwisten, is het maar de vraag wie er uiteindelijk zal zwichten.

Kalender Formule E Seizoen 10:

13 januari: Mexico City
26-27 januari: Riyadh (x2)
10 februari: Hyderabad
16 maart: São Paulo
30 maart: Tokio
13-14 april: TBD (Italië)(x2)
27 april: Monaco
11-12 mei: Berlijn (x2)
25-26 mei: Shanghai (x2)
29 juni: Portland
20-21 juli: Londen

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Vincent Wouters - Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 19 oktober 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons