van der Horst

UPDATE Paul Ricard: Jürgen Van Hover geeft forfait uit onvrede

Jürgen Van Hover - Speedlover
Jürgen Van Hover - Speedlover
In tegenstelling tot wat we gisteren meldden inzake de finale wedstrijd van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is Jürgen Van Hover niet afgereisd naar Paul Ricard. De Aalstenaar is gefrustreerd teruggekomen uit Zandvoort en zal op het Zuid-Franse circuit dus geen titeldebat voeren met Roger Grouwels voor het hoogste ereschavot in de gentlemen Klasse. Voor alle duidelijkheid heeft dit forfait niets te maken met de inspanningen die de organisatie doet rond de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.
"Ik rijd niet mee in Paul Ricard, Uit protest voor de straftijd van 10 seconden, opgelegd na het niet respecteren van de safetycar procedure in Zandvoort waardoor ik mijn overwinning moest inleveren" aldus Van Hover.
“Ik wens hiermee de aandacht te vestigen op de toenemende reglementering in de autosport en op de vele, soms absurde, sancties die daar het resultaat van zijn.”
"Ik ga deze winter een  reportage maken over deze problematiek. Hierbij zullen onderwerpen als tracklimits, overreglementering, te trage chicanes, slecht gebouwde kerbstones en vele andere zaken aan bod komen. Toestanden die al jaren het leven van de piloten zuur maken en de races voor het publiek saai maken.”

“Voor alle duidelijkheid heb ik niets dan lof voor de mensen van de Porsche Cup die enorme inspanningen hebben geleverd om dit fantastisch kampioenschap te brengen op het niveau waar het nu staat”.

Foto: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 29 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons