van der Horst

Update van de Formule E-bolide onthuld (+ Foto's & video)

Formule E Gen2 EVO
Formule E Gen2 EVO
Vandaag haalden de promotoren van het FIA Formule E kampioenschap het doek van de nieuwste versie van het standaardchassis dat gebruikt wordt in het kampioenschap voor elektrische eenzitters. De Gen2 EVO, zoals de wagen heet, is een doorontwikkeling van het Spark SRT05e-chassis dat dit seizoen wordt gebruikt. De nieuwe bolide moet voor het eerst in race-omstandigheden in actie komen eind dit jaar, wanneer het zevende seizoen op gang getrapt wordt - voor het eerst als officieel FIA wereldkampioenschap.
Formule E Gen2 EVO
Formule E Gen2 EVO
De Gen2-bolide aan zijn tweede seizoen bezig en is daarmee halfverwege zijn vierjarige levenscyclus. De update van de wagen die vandaag werd onthuld, moet dus nog twee seizoenen meegaan. De onthulling startte wel met een valse noot, want gisteren stuurde Formule E-baas Alejandro Agag reeds een foto de wereld in. Een ongewild foutje of een bewuste marketing-move, wie zal het zeggen?

Formule E Gen2 EVO
Formule E Gen2 EVO
Voor de Gen2 EVO werd het meest prominente bodywerk hertekend. Zo is er een nieuwe voorvleugel en dito achtervleugel(s), waarbij vooral ook opvalt dat de wielen niet langer "overkapt" zijn. Echt open wheel-racing dus, terwijl ook de haaienvin zijn intrede doet. Net zoals nu het geval is, moet dit chassis en bodywerk gebruikt worden door alle teams, die wel hun eigen aandrijflijn en elektronica mogen ontwikkelen.

Lees ook: Formula E toont beelden van tweede generatie-bolide (+ Foto's & video)
 


Foto's & video: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule E op dinsdag 4 februari 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons