van der Horst

V-Rally 4: Verder op de ingeslagen weg

V-Rally 4
V-Rally 4
V-Rally 4 rolde laatst op de redactie binnen en dat mag gerust een verrassing genoemd worden. We hadden immers nooit verwacht dat een game uit 2002 (V-Rally 3) na meer dan vijftien jaar ineens nog een opvolger zou krijgen. Meteen bij onze eerste rit zagen we opnieuw de typische weidse landschappen die rond de eeuwwisseling de vorige generaties van het spel kenmerkten. Alleen was de gelijkenis zo typerend dat we grafisch ook wel wat op onze honger bleven zitten.
V-Rally 4
V-Rally 4
Het verschil tussen de huidige games en die van vijftien jaar geleden zijn op grafisch vlak dan ook immens. Er is wel wat meer detail toegevoegd aan V-Rally 4 maar het spel heeft het op dat vlak toch moeilijk om op te boksen tegen zijn directe concurrenten. De gameplay leunt nog steeds dichter aan bij arcade dan bij simulator maar het grote voordeel is dat je wel heel wat plezier kan hebben bij het doorkruisen van de proeven. Die zijn gelukkig ook heel divers en bestaan uit verschillende disciplines. Je kan immers kiezen uit rally, rallycross, gymkhana (een soort hindernissenparcours) en heuvelklim.

V-Rally 4
V-Rally 4
Het spel draait rond de carrièremodus maar die is niet altijd even duidelijk, zo hadden wij in het begin toch wat moeite bij het doorlopen van de verschillende menu's. Eénmaal onderweg verdien je geld door zo hoog mogelijk te eindigen maar dat heb je dan ook nodig om onder andere reparaties aan je voertuig uit te voeren. Het spel gaat dus verder op de ingeslagen weg maar algemeen hadden we misschien toch nog nét een tikkeltje meer verwacht. Was je vroeger fan van de V-Rally-franchise, dan is de vierde generatie echter een titel die niet in je collectie mag ontbreken.

V-Rally 4 is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Een release voor Nintendo Switch zit er ook aan te komen.

Foto's: bigben interactive



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op maandag 29 oktober 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons