van der Horst

Vader besmet zoon met het autosportvirus...

Brent Verheyen - Guy Verheyen
Brent Verheyen - Guy Verheyen
De talentvolle autopiloot Brent Verheyen, pas 18 geworden, krijgt sneller dan verwacht zijn kans op het hoogste niveau van de Belgische autosport. Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober neemt hij deel aan de volgende Belcar Endurance wedstrijd op het circuit van Zolder. Hij zal aan de start komen met een Norma Prototype van GHK-T2 Racing.
  • St. Paul
Brent Verheyen is de zoon van Guy Verheyen die zelf een succesvol autopiloot is met o.a. de 24u van Zolder op zijn palmares. Brent, die deel uitmaakt van het GHK-T2 Racing Junior opleidingsprogramma, maakte dit jaar de overstap van de karting naar de circuitracerij. Hij  zou dit jaar een volledig kampioenschap rijden in de VW Fun Cup.

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
Corona stak aanvankelijk stokken in de wielen en Brent stortte zich volledig op het simulator-racen tijdens de lockdown. Ook daar kwam zijn talent bovendrijven en reed hij met succes o.a. het virtuele Belcar Kampioenschap. Ondertussen heeft hij in de echte wereld enkele podia in de VW Fun Cup op zijn conto staan. Enkele weken geleden werd hij uitgenodigd om een test doen met een Norma Prototype, één van de topwagens van het GHK-T2 Racing team. Het team wil op die manier zijn jongeren van het Junior opleidingsprogramma de kans geven om ervaring op te doen met het oog op doorstroming. Een gelegenheid die Brent met beide handen greep. Hij maakte meteen indruk op de teamleiding. Bij aanvang werd hij aangemaand om het rustig aan te doen en de tijd te nemen om de auto te ontdekken. Maar alsof hij nooit anders gedaan had, zette hij toptijd na toptijd op de tabellen.  Het is duidelijk dat in zijn geval de appel niet ver van de boom gevallen is.

Brent Verheyen - Guy Verheyen
Brent Verheyen - Guy Verheyen
De bedoeling was dat hij dit weekend zijn vader zou vervangen en team zou vormen met diens vaste teamgenoten Chris Mattheus en Pieder Decurtins. Chris Mattheus moet evenwel verstek geven omdat zijn woonplaats Monaco rood kleurt op de COVID-19 kaart. Het is een hele poespas van verplichte tests en dito quarantaine, bij zowel de heen- en terugreis. Hierdoor is het niet verantwoord en ook quasi onmogelijk om deel te nemen.

Dit maakt dat vader en zoon Verheyen de wagen zullen delen met Pieder Decurtins. Toch ook wel een droom van vader Guy Verheyen die op die manier uitkomt. Het wordt vast en zeker een emotionele ervaring en een fantastische herinnering voor beiden. De opvolging is alvast verzekerd binnen de familie Verheyen.

Foto's: Jeffrey Gaens & Niels Vaeck



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons