van der Horst

Vader en zoon Longin bij PK Carsport - Kumpen zoekt nog teamgenoot

Bert Longin met zoon Stienes
Bert Longin met zoon Stienes
Het had er alle schijn naar dat Stienes Longin dit seizoen een vervolg zou breien aan zijn debuut vorig jaar in de Nascar Whelen Euro Series en die plannen komen ook effectief tot uitvoering. De talentvolle Longin jr. zal in 2015 niet alleen team vormen met zijn vader, maar in de Elite 2 ook dezelfde wagen bemannen. Voor de bolide van regerend kampioen Anthony Kumpen is het team, PK Carsport, nog op zoek naar een gepaste kandidaat.
  • De Swert Opticiens
Bert Longin - PK Carsport
Bert Longin - PK Carsport
"Stienes heeft de afgelopen jaren enorm veel opgestoken in de racerij", licht vader Bert Longin de keuze voor zijn zoon toe. "Gezien onze band, ken ik Stienes ook goed, wat natuurlijk voordelen biedt op vlak van samenwerking. Daarnaast zijn wij ook qua lengte aan elkaar gewaagd en dat is zeker in de Euro Nascar een niet te versmaden voordeel. Nadat hij vorig jaar enkele races afwerkte, is het de bedoeling om hem dit seizoen elke meeting een wagen te laten delen met mij."

Anthony Kumpen kampioen NWES 2014
Anthony Kumpen kampioen NWES 2014
"Voor de piloot die de Elite 2 gaat rijden op de wagen van Anthony, zijn we er nog niet volledig uit", vervolledigt Longin. "We zijn op zoek naar een getalenteerde rijder om mij te vergezellen", valt Anthony Kumpen zijn eeuwige teamgenoot bij. "We zijn reeds gesprekken aan het voeren met een aantal rijders, maar vanzelfsprekend willen we het liefst iemand in de wagen krijgen die ook voor de titel kan gaan strijden. We hebben vorig jaar bewezen wat mogelijk is met een degelijke voorbereiding en ik blijf er van overtuigd dat PK Carsport simpelweg een van de beste teams is binnen het wereldje. De tellers staan opnieuw op nul en we beschikken over alle troeven om ook dit seizoen voluit voor de titels te gaan", sluit Kumpen af.

Foto's: Arne Simons, PK Carsport press & Nascar Whelen Euro Series press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 27 februari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons