van der Horst

Valencia: Neal Van Vaerenbergh schenkt PK Carsport een eerste overwinning in de NASCAR Whelen Euro Series

Anthony Kumpen - #24 Chevrolet SS Euro Nascar
Anthony Kumpen - #24 Chevrolet SS Euro Nascar
Neal Van Vaerenbergh heeft deze namiddag met veel machtsvertoon de eerste race in de Elite 2 klasse van de NASCAR Whelen Euro Series gewonnen. De jonge Belg die van op de pole vertrok verloor bij de start de leiding aan Nicolò Rocca maar herwon later in de wedstrijd de leiding om vervolgens weg te rijden van zijn tegenstanders. Voordien op de dag in de race voor de profs, Elite 1 genaamd, streden Bert Longin en Anthony Kumpen lang voor de overwinning maar zij lieten zich op het einde van de race verschalken door Yann Zimmer, maar finishten bij hun eerste race allebei toch op het podium. Maxime Dumarey maakte het PK Carsport feest compleet door in de Elite 2 race als zesde over de streep te komen. Bas Leinders bracht de hele race door in het middenveld en eindigde als dertiende.
  • Powercars
Neal Van Vaerenbergh - Bert Longin
Neal Van Vaerenbergh - Bert Longin
Bert Longin en Anthony Kumpen startten van op de eerste startlijn bij de Elite 1 maar het is Kumpen die na een foutje van Longin de leiding neemt bij de aanvang van de race. Het PK Carsport duo vocht onder elkaar een mooi duel uit maar ondertussen was Yan Zimmer opgeklommen van de negende plaats tot in het spoor van onze landgenoten. Kumpen ging op 2 ronden van het einde in de fout en nam Longin mee waarvan de Zwitser profiteerde om de leiding over te nemen. Met een tweede en derde plaats bij hun eerste race in de klasse kunnen de PK Carsport rijders echter meer dan tevreden zijn. De snelste ronde in de race was voor uittredend kampioen Ander Vilarino die daarmee de pole pakte voor de race van zondag.


Uitslag race 1 Elite 1:

01. Yan Zimmer (TFT-Moser Vernet Ford Mustang)
02. Bert Longin (PK Carsport Chevrolet SS)
03. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS)
04. Eddie Cheever III (Caal Racing Chevrolet SS)
05. Fabrizio Armetta (Caal Racing Chevrolet SS)
06. Kevin Gilardoni (Max Papis Racing Chevrolet Camaro)
07. Mathias Lauda (DF-1 Racing by B66 Chevrolet SS)
08. Freddy Nordstrom (Still Racing Chevrolet Camaro)
09. Romain Iannetta (RDV Compétition Chevrolet SS)
10. Christophe Bouchut (DF-1 Racing by B66 Chevrolet SS)

Neal Van Vaerenbergh - Bert Longin
Neal Van Vaerenbergh - Bert Longin
Neal Van Vaerenbergh verloor in de eerste bocht de koppositie aan Nicolò Rocca, die ook al deelnam aan de Elite 1 race. De Italiaan ging later in de race te wijd door de eerste bocht en Van Vaerenbergh profiteerde daarvan om Rocca voorbij te gaan. De 17 jarige Belg zou de leiding niet meer afstaan en won met sprekend gemak voor Rocca en Marsilio Canuti. Maxime Dumarey in de wagen van Kumpen eindigde de race als zesde. Bij RCP-Marc VDS werd Denis Dupont tiende en Nathalie Maillet kwam als twaalfde over de meet en won de Ladies Cup. Van Vaerenbergh vertrekt morgen in de tweede race opnieuw van de pole.
Uitslag race 1 Elite 2:

01. Neal Van Vaerenberghe (PK Carsport Chevrolet SS)
02. Nicolò Rocca (Caal Racing Chevrolet SS)
03. Marsilio Canuti (TFT-Leclerc Chevrolet SS)
04. Thomas Ferrando (OverDrive Chevrolet Camaro)
05. Pablo Gallego (Ford Autolix Comp. Ford Mustang)
06. Maxime Dumarey(PK Carsport Chevrolet SS)
07. Philipp Lietz (Renauer Motorsport Ford Mustang)
08. Alessandro Tonoli (Events4you-Nocentini Chevrolet Camaro)
09. Simone Laureti (Caal Racing Chevrolet SS)
10. Denis Dupont (RCP-Marc VDS Toyota Camri)

Foto: Ronald Janssens & PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 12 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons