van der Horst

Valencia: PK Carsport start weekend uitstekend

Circuit Zolder, donderdag 3 april 2014 - Internationale testdag
Het PK Carsport team heeft zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series niet gemist, tijdens de kwalificatie kon het team zowel de pole pakken in de Elite 1 klasse als in de Elite 2 klasse. Het was Bert Longin die het team de beste startplaats schonk voor de race voor prof rijders, Anthony Kumpen zorgde zelfs voor een dubbelslag voor het team door de tweede tijd neer te zetten. Eddie Cheever III, vorig weekend nog dubbel winnaar in de EuroV8Series was the best of the rest en start deze namiddag van uit derde positie. Bas Leinders realiseerde met de wagen van RCP-Marc VDS Racing de zestiende tijd.
In de tweede kwalificatie voor de Elite 2 klasse deed Neal Van Vaerenbergh het even goed als zijn ploegmaat Longin, hij schonk PK Carsport opnieuw de pole position voor Nicolo Rocca en Wilfried Boucenna. Van Vaerenbergh realiseerde zelfs de snelste chrono van beide sessie's. Maxime Dumarey die met de wagen van Anthony Kumpen in actie kwam kwalificeerde zich op een mooie vijfde plaats. De RCP-Marc VDS wagens belandden opnieuw in het middenveld met een twaalfde tijd voor Denis Dupont en een achttiende tijd voor Nathalie Maillet.

Foto: Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 12 april 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons