Valencia: Elite 1 race2: Nieuw podium voor Bert Longin

Bert Longin
Bert Longin
Na een tweede plaats gisteren heeft Bert Longin vandaag de derde plaats gepakt in de tweede race voor de Elite 1 klasse van de NASCAR Whelen Euro Series. Anthony Kumpen werd vierde en beide PK Carsport rijders prijken nu aan de kop van de tussenstand in het kampioenschap, PK Carsport heeft zijn intrede in de Europese NASCAR dus zeker niet gemist. Bas Leinders reed opnieuw een kleurloze race en finishte als achttiende. De race werd gewonnen door uittredend kampioen Ander Vilarino.
Ander Vilarino vertrok van op de pole en wist zijn koppositie gedurende gans de race te behouden. Borja Garcia nestelde zich in het slipstream van de leider maar kon Vilarino nooit bedreigen en finishte als tweede op 2.4 seconden. Wat verderop kwam na een foutloze rit  Bert Longin als derde over de lijn voor zijn ploeggenoot Anthony Kumpen. Gezien de winnaar van gisteren, Yan Zimmer moest opgeven komen Longin en Kumpen nu in de tussenstand op de eerste en tweede plaats.  Eddie Cheever III reed een mooie inhaalrace en behaalde na een fel duel met Cristophe Bouchut de zesde plaats. De volgende races staan op 7 en 8 juni te Brands Hatch gepland.