van der Horst

Valencia: 29 wagens en 55 rijders voor eerste manche NASCAR Whelen Euro Series

Nascar Whelen Euro Series
Nascar Whelen Euro Series
Het nieuwe NASCAR Whelen Euro Series seizoen blijkt een groot succes te worden. Zo goed als alle deelnemers die verleden jaar aan de start stonden hebben hun deelname voor dit seizoen al bevestigd en bovendien voelen vele nieuwe rijders zich aangetrokken tot de spectaculaire serie. Voor de openingsmanche die dit weekend plaats vindt in Valencia hebben niet minder dan 29 teams zich ingeschreven en er komen 55 piloten aan de start van de Elite 1 en Elite 2 races. Heel wat Belgen kozen voor de Europese NASCAR, naast Anthony Kumpen en Bert Longin zijn dit ook Jerry de Weerdt, Eric De Doncker, Stienes Longin, Martin Van Hove, Denis Dupont en Guillaume Deflandre.
  • Powercars
--- DEELNEMERSLIJST NWES VALENCIA ---

Anthony Kumpen-Bert Longin - PK Carsport
Anthony Kumpen-Bert Longin - PK Carsport
De 55 rijders komen uit niet minder dan 13 landen, Italië is het best vertegenwoordigd met 12 rijders, Frankrijk telt 10 deelnemers en België 8. Ook al de titelpretendenten van 2014 staan weer paraat. Zo komt in Elite 1 natuurlijk kampioen Anthony Kumpen terug aan de start, maar ook Ander Vilarino, Eddie Cheever III, Borja Garcia en Fréderic Gabillon, alle racewinnaars van 2014. Maar het is ook uitkijken naar de prestaties van Christophe Bouchut, Freddy Nordstrom, Romain Iannetta, Alon Day en onze landgenoten Bert Longin en Jerry de Weerdt. In Elite 2 zien we ondermeer racewinnaars Thomas Ferrando, Philipp Lietz en Denis Dupont terug. Ook in deze klasse is de Belgische delegatie sterk met ook nog Stienes Longin, Guillaume Deflandre en Martin Van Hove, maar ook Jerry de Weerdt en Eric De Doncker die voorlopig in beide klasses uitkomen.

Circuit Zolder, donderdag 30 oktober 2014 - Internationale testdag
Niet minder dan zes nieuwe teams schreven zich in waarbij ook Brass Racing en Motorsport 98 uit ons land. Vier dames zullen het tegen elkaar opnemen voor de Lady Cup. Er worden vier wedstrijden (twee voor Elite 1 en twee voor Elite 2) betwist over 16 ronden, zijnde 68.40 kilometer.


Foto's: NASCAR Whelen Euro Series, PK Sport & Ronald Janssens
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 21 april 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons