van der Horst

Valencia: Anthony Kumpen begint seizoen op uitstekende wijze

Anthony Kumpen - Heinz Performance Chevrolet SS
Anthony Kumpen - Heinz Performance Chevrolet SS
Dit weekend gaat de NASCAR Whelen Euro Series van start in het Spaanse Valencia. Vrijdag stonden er zowel voor de ELITE 1 als de ELITE 2 klasse twee vrije trainingen op het programma. Regerend kampioen Anthony Kumpen (Heinz-Performance PK Carsport ) kon het seizoen niet beter starten want hij sloot de eerste dag af met de snelste tijd en realiseerde meteen een nieuw baanrecord. Hij zette die tijd neer in de snellere tweede sessie voor de ELITE 1 en was in 1:40.959 vijf tiende seconde sneller dan de pole position tijd van 2014. Ander Vilarino (TFT-Banco Santander) en Eddie Cheever III (Caal Racing), in 2014 al twee van de taaiste tegenstanders van de Belg, realiseerden de tweede en derde tijd.
De rijders kregen voor het eerst ook de gelegenheid om de nieuwe Michelin banden en de 2015 technische specificaties, waaronder een nieuwe zijwaartse uitlaat, te testen. In de eerste sessie voor ELITE 1 toonde Borja Garcia (Active R. Competiion) zich de snelste maar het was Kumpen die in de snellere tweede sessie de beste dagtijd liet noteren. Bert Longin (Heinz-Performance PK Carsport ), die in de eerste training te kampen kreeg met technische problemen en daardoor in de staart van het veld belandde, klom in de tweede sessie op naar de veertiende positie. Jerry de Weerdt (Brass Racing) realiseerde opeenvolgend de 23ste en de 21ste tijd, Eric De Doncker (Motorsport 98)reed naar plaatsen 15 en 20.

Rookie Florian Renauer (Dexwet Renauer Team Ford Mustang), die in beide klasses uitkomt,  was de snelste in de ELITE 2 met een tijd van 1:42.444. Hij werd gevolgd door Gianmarco Ercolien en onze landgenoot Stienes Longin (1:42.778). De Doncker realiseerde de zesde tijd, een positie voor Martin Van Hove (Heinz-Performance PK Carsport), Guillaume Deflandre (DF-1 Racing Team) klokte af als veertiende en Jerry de Weerdt als zeventiende.

Foto: NWES



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 24 april 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons