van der Horst

Valencia: Tweede tijd voor Anthony Kumpen na de vrije trainingen

Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport
Borja Garcia - Alex Caffi Motorsport
Vrijdag vonden er te Valencia, waar de NASCAR Whelen Euro Series van start gaat, twee vrije trainingen plaats voor zowel de Elite 1 als de Elite 2 klasse. Bij de Elite 1 ging de snelste dagtijd naar Alex Caffi Motorsport rijder Borja Garcia. Anthony Kumpen was de snelste in de tweede sessie maar moest 2 honderdsten toegeven op de tijd die Garcia eerder op de dag reed. In Elite 2 was Gianmarco Ercoli (Racers Motorsport Ford Mustang) de snelste man op de baan.
Gianmarco Ercoli - Racers Motorsport
Gianmarco Ercoli - Racers Motorsport
Borja Garcia (Alex Caffi Motorsport Ford Mustang) klokte met zijn Mustang een tijd van 1:40,502 in de eerste sessie, hij werdt op de tabellen gevolgd door Frederic Gabillon (Tepac RDV Compétition Ford Mustang) en Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS). In de tweede sessie was Kumpen de snelste man op de baan maar met 1:40,522 bleef hij nipt boven de tijd van Garcia. Gianmarco Ercoli (Racers Motorsport Ford Mustang) sloot de dag af met de vierde tijd voor Freddy Nordstrom (CAAL Racing Chevrolet SS), Salvador Tineo Arroyo (CAAL Racing Chevrolet SS), Stienes Longin (PK Carsport Chevrolet SS) en Thomas Ferrando (Knauf Racing Team Ford Mustang).

Gianmarco Ercoli was de snelste in Elite 2 met een ronde in 1:41,196, de top drie werd verder volgemaakt door Ulysse Delsaux (McDonald's RDV Compétition Ford Mustang) en Thomas Ferrando. Vierde en snelse Rookie Cup rijder was Guillaume Dumarey (#24 PK Carsport Chevrolet SS). Eric De Doncker was primus in de Legend Trophy.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 7 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons