van der Horst

Valencia: Nabeschouwing Maxim Pampel / Martin Doubek

Makkelijk was het niet, het eerste raceweekend van Maxim Pampel in de NASCAR Whelen Euro Series. Een nieuwe wagen, een nieuw team, een nieuw kampioenschap, een nieuwe teamgenoot en een nieuw circuit. Er waren dus geen referentiepunten uit het verleden voor Maxim en het openingsweekend van het kampioenschap werd dan ook een ware ontdekkingsreis. Ondanks alle nieuwe factoren kijkt hij toch tevreden terug op de afgelopen dagen.
Pech bij de heenreis, daar begon het grote avontuur in de NASCAR Whelen Euro Series mee voor Maxim Pampel en zijn teamgenoot Martin Doubek. Beide rijders hadden tijdens het weekend voorafgaand aan het Valencia NASCAR Fest een meeting afgewerkt in België en reisden van daaruit naar de Spaanse zon. Eenmaal in Valencia aangekomen werden ze geconfronteerd met het feit dat een deel van de bagage niet op de bestemming was aangekomen. “Het is niet echt de ideale manier om aan een raceweekend te beginnen, want het veroorzaakt een pak bijkomende stress”, vertelt Maxim Pampel. “Uiteindelijk kwam het allemaal goed en 24 uren later was alles ter plaatse.”

Tijdens de vrije testdag op donderdag kwam opnieuw de pechduivel opdagen en kon Maxim weinig rondjes afmalen op het mooie Ricardo Tormo circuit. “We hadden wat problemen met het zoeken van de juiste afstelling en alsof dat nog niet genoeg was werden de sessies vaak met rode vlag onderbroken en brak er op onze wagen ook nog een draagarm af. Dat alles zorgde ervoor dat ik op donderdag weinig in actie kwam en tijdens de officiële vrije sessies op vrijdag in feite al met een achterstand op mijn concurrenten aan de meeting begon. Die vrije trainingen zelf verliepen vrij goed maar het was vrij snel duidelijk dat het voor mij een weekend zou worden waarin ik vooral zou leren.”

Op zaterdag begon de rijder uit het Belgische Brecht als 22ste aan zijn allereerste race in de NASCAR Whelen Euro series. Hij stuurde de #5 bolide van Renauer Motorsport naar een plaats in de Top 10 en reed hij bij zijn debuut een meer dan verdienstelijke race. Een dag later reed hij als 17de over de finish. “Ik ben tevreden met wat ik op het Spaanse asfalt kon presteren want de uitslag in de race vertelt natuurlijk niet alles”, aldus Maxim Pampel. “In beide wedstrijden kon ik een pak rijders inhalen en dat geeft me een goed gevoel. Maar in deze competitie wordt er helemaal anders gereden dan in bvb het Belcar kampioenschap en er worden heel wat tikken uitgedeeld. Daar werd ik herhaaldelijk het slachtoffer van en telkens verloor ik ook plaatsen daardoor. Zonder de tikken die ik te incasseren kreeg had ik twee keer de Top 10 gehaald maar zoals gezegd: het is totaal anders racen en misschien was ik wel wat te braaf tegenover mijn concurrenten. Ik heb in elk geval een zeer leuk en vooral een leerrijk eerste weekend beleefd in de NASCAR Whelen Euro Series!”

Pampel PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 17 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons