van der Horst

Valencia: Voorbeschouwing van Maxim Pampel

Hij heeft er lang naar uitgekeken en nu wordt een droom werkelijkheid. De 23-jarige Maxim Pampel uit het Antwerpse Brecht debuteert dit weekend immers in de NASCAR Whelen Euro Series, tijdens het ´Valencia Nascar Fest´. Maxim treedt er aan met #5 bolide van het Oostenrijkse Renauer Motorsport, een Ford Mustang aangedreven door een V8-krachtbron die 450 pk levert. Een wagen die totaal verschillend is van de Wolf GB08 waarmee hij enkele dagen geleden op Circuit Zolder nog aan de slag was.
“Het is een volledig nieuwe uitdaging voor mij. Bij de testsessies die we afwerkten op de omloop van Brno in Tsjechië was het natuurlijk wat wennen aan de wagen, want die verschilt totaal van de Wolf GB08 waarmee ik het Belcar Endurance Championship afwerk”, aldus Maxim Pampel. “In dat Belcar Endurance Championship is mijn teamgenoot bij Belgium Driver Academy trouwens ook Martin Doubek, net als bij Renauer Motorsport. We werkten vorig weekend de eerste race af en ondanks enkele kleine problemen bij aanvang van de meeting zijn we best wel tevreden met de 7de plaats die we behaalden. Eigenlijk deden we zelfs beter dan dat, maar een vergissing van mezelf leverde ons 40 seconden straftijd op. Aan het einde van een Safety Car procedure reden we met drie wagens zo goed als volledig naast elkaar. De derde wagen zat voor mij echter verscholen achter de andere en in het gewoel bij de herstart was ik er net vóór bij het overschrijden van de startlijn. Ook al ging het daar maar over enkele centimeters, dan nog had ik de wagen dus onrechtmatig ingehaald en dus nam de wedstrijdleiding een correcte beslissing. Wat dat kampioenschap betreft is het nu uitkijken naar de volgende meeting in Spa, waar we aantreden met een meer krachtige motor in de Wolf GB08. Maar nu ligt de focus voor Martin en mij de komende dagen dus op het gebeuren hier in Valencia.”
 
In Valencia maakt Maxim dus zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series. Hij treedt er aan in de Elite 2 divisie, terwijl zijn kompaan Martin Doubek van start gaat in Elite 1. Doubek draait al een paar jaartjes mee in dit kampioenschap en zal zonder twijfel een goede raadgever zijn voor Maxim Pampel. “Het team waarvoor we aantreden is het Oostenrijkse Renauer Motorsport. Martin Doubek komt al diverse jaren voor dit team uit, dat kan buigen op een jarenlange ervaring in diverse internationale kampioenschappen zoals Formule 3, Fia Sportscar Championship, Fia GT en natuurlijk ook de NASCAR Whelen Euro Series”, klinkt het bij een enthousiaste Maxim Pampel die amper kam wachten om aan het raceweekend te beginnen. “Ik vertoefde onlangs nog anderhalve week in het ziekenhuis wegens een klaplong, dus echt optimaal is mijn fysieke voorbereiding niet geweest. En de Ford Mustang is een wagen die wel degelijk de fysieke paraatheid van de rijder op de proef stelt, maar ik beschik natuurlijk wel over een goede basisconditie.”
 
Ook de positief verlopen testsessies en de ervaring van zowel team als teamgenoot zorgen ervoor dat Maxim Pampel met een zekere gemoedsrust zijn debuut kan maken onder de Spaanse zon. “Ik voelde me zeer goed in de wagen bij de testen en was blij met het feit dat ik de rondetijden van Martin dicht kon benaderen. Er is logischerwijze nog zeer veel te leren want alles is nieuw voor mij in dit kampioenschap. Ik verwacht dan ook dat ik een leerrijk weekend tegemoet ga en dat we er met het hele team ook wat plezier kunnen aan beleven, want ook dat stuwt een rijder naar betere prestaties”, besluit Maxim Pampel.

Maxim Pampel Press

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 12 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons