van der Horst

Valencia : Alon Day snelste in vrije trainingen, Stienes Longin derde

Alon Day - PK Carsport
Alon Day - PK Carsport
PK Carsport piloot Alon Day was donderdag in Valencia de snelste in beide vrije trainingen voor de NASCAR Whelen Euro Series PRO en zette een tijd van 1:40.783 neer. Ook Stienes Longin (PK Carsport) was goed op dreef en sloot de dag af met de derde tijd. Marc Goossens (CAAL Racing) vinden we terug op de zesde plaats.
Stienes Longin
Stienes Longin
Twee sessies van elk 30 minuten stonden er donderdag op het programma voor zowel de PRO klasse als de EuroNASCAR 2. PK Carsport toonde zich onmiddellijk competitief met een beste tijd voor Day en een derde voor Longin. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) nestelde zich tussen beide PK Carsport-rijders, maar moest wel 0.6 seconde toegeven op de snelste rondetijd van Day. De wederoptredende Ander Vilarino (DF1 Racing) en Lucas Lasserre (Mishumotors) waren de overige rijders in de top vijf. Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) kwam niet verder dan de veertiende tijd.

In EuroNASCAR 2 ging de snelste tijd naar Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) in 1:41.925. Hij bleef Vladimiros Tziortzis (Alex Caffi Motorsports) voor. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) maakte de top drie vol. Dylan Derdaele (CAAL Racing) zette in beide sessies de zevende tijd neer.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard & Longin Press  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons