van der Horst

Valencia: Anthony Kumpen pakt pole - Stienes Longin op eerste rij, ondanks spin

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen is het Nascar Whelen Euro Series seizoen 2016 op de best mogelijke manier gestart. Onze landgenoot reed in zijn PK Carsport Chevrolet SS het ronderecord op het Circuit Ricardo Tormo aan gruzelementen en klopte zo Alon Day voor de beste uitgangspositie in de race later vandaag. In Elite 2 ging de pole naar Salvador Tineo-Arroyo, met Stienes Longin als een puike tweede op één tiende. Longin jr. zorgde wel voor wat extra spanning door in de superpole te spinnen, waarna de sessie moest stilgelegd worden.
In Elite 1 bleek Anthony Kumpen volledig over de problemen van eerder deze week heen te zijn. De Hasselaar klokte een absoluut snelste rondetijd ooit en dat bezorgde hem uiteindelijk de pole, voor. Kumpen hield in de superpole met 55 duizendste de snelle Borja Garcia af, nadat hij eerder ook al als beste de kwalificaties had afgesloten. Bert Longin klokte een tiende tijd, terwijl Marc Goossens zich als elfde kwalificeerde. De Doncker eindigde als 17e, drie plaatsen voor Jerry De Weerdt die als 20e afsloot.

Ook in Elite 2 sneuvelde het ronderecord, waarbij poleman Tineo-Orroyo en Stienes Longin als enige onder de grens van 1:42 doken. Longin stoof met het mes tussen de tanden de pitlane uit bij de superpole, maar verslikte zich in bocht 9 en belandde in de grindbak. De wedstrijdleiding haalde de rode vlag boven, terwijl de Van Reeth PK Carsport Chevrolet SS uit de kattebak werd gehaald. In een finale eindsprint van één ronde beperkte Longin de schade nog ietwat en klom op naar P2. Guillaume Deflandre en Eric De Doncker mochten eveneens deelnemen aan de superpole in Elite 2 en delen de vierde startrij, terwijl Jerry De Weerdt als 17e eindigde.

--- Uitslag kwalificaties Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series - Valencia 2016 (pdf) --
--- Uitslag kwalificaties Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series - Valencia 2016 (pdf) --

Foto: Nascar WHELEN Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 23 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons