van der Horst

Valencia: Belgen pakken naast podiumplaatsen

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Geen podiumplaats voor onze landgenoten in de eerste race van de GT2 European Series in Valencia. Nicolas Saelens (True Racing KTM X-Bow) streed in het begin van de race mee voor de zege maar moest uiteindelijk samen met Stefan Rosina tevreden zijn met de vierde plaats. De PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Peter Guelinckx en Stienes Longin werd teveel benadeeld door de 10 seconden succespenalty om mee te strijden voor de zege. De Belgische Audi kwam uiteindelijk als vijfde over de lijn.
Eerste zege voor Mercedes-AMG in de GT2 European Series
Eerste zege voor Mercedes-AMG in de GT2 European Series
De race diende lange tijd geneutraliseerd te worden met de rode vlag nadat de Ebimotors Porsche 911 GT2 RS CS al zijn koelvloeistof verloor en de KTM X-Bow van Hubert Trunkenpolz van de baan schoof. De race werd hervat na de pitstops en het waren Ludovic Badey en Jean-Luc Beaubelique die Mercedes en Akkodis-ASPeen eerste zege in de GT2 schonken. Henry Hassid en Anthony Beltoise aasden met hun LP Racing ook op de zege maar moesten nipt de duimen leggen voor de Mercedes-AMG. Ook Reinhard Kofler in de MZR KTM X-Bow GT2 maakte aanspraak op die tweede plaats, maar een late pitstops maakte een einde aan de ambities op een podiumplaats voor de KTM. De derde plaats ging naar de tweede Akkodis-ASP Mercedes van Benjamin en Mauro Ricci. Sehdi Sarmini en Klaus Angerhofer wonnen met hun True Racing KTM X-Bow de Am klasse.

Foto's: Fanatec GT2 European Series 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons