van der Horst

Valencia ELITE 1: Goossens niet beloond – podium voor Anthony Kumpen

Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
Alon Day (CAAL Racing Chevrolet SS) en Marc Goossens (Braxx Racing Chevrolet SS) vochten in Valencia een bloedstollend duel uit voor de overwinning in de eerste race van het nieuwe seizoen NASCAR Whelen Euro Series. De Israëliër haalde het nipt met 0.464 seconde voorsprong. Maar na de aankomst kreeg Goossens een penalty van 25 seconden voor een incident bij de start. Hij viel terug naar plaats acht en Frederic Gabillon (Tepac RDV Compétition Toyota Camry) schoof op naar plaats twee. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) eindigde zo alsnog op de laatste podiumplaats.
  • Powerkit.shop
Duel Goossens versus Day
Duel Goossens versus Day
Kumpen werd in het klassement gevolgd door ploeggenoot Stienes Longin die tot het einde van de race Borja Garcia (Alex Caffi Motorsport Ford Mustang) en Lucas Lasserre (Mishumotors Chevrolet SS) achter zich wist te houden. Thomas Ferrando (Knauf Racing Team Ford Mustang), de heersende Elite 2 kampioen finishte als zevende en won de Junior Trophy. NASCAR Cup legende Bobby Labonte (RDV Competition Toyota Camry) startte als twintigste en bereikte de finish op de veertiende plaats. Jerrry De Weerdt (Braxx Racing Ford Mustang) kwam als eenentwintigste over de lijn en werd vierde in de Challenger Trophy.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 14 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons