van der Horst

Valencia ELITE 1: Perfect weekend voor Alon Day – weer podium voor Anthony Kumpen

Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
Het werd voor Alon Day (CAAL Racing Chevrolet SS) een perfect weekend te Valencia, de Israëliër won na zaterdag op zondag ook de tweede ELITE 1 race van de NASCAR Whelen Euro Series. Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS) die als vijfde van start ging reed een dijk van een wedstrijd en pakte de tweede plaats. Ook Stienes Longin (PK Carsport Chevrolet SS) remonteerde sterk van op de achtste startplaats en finishte voor de tweede opeenvolgende maal als vierde.
Day wint ook race 2
Day wint ook race 2
Marc Goossens (Braxx Racing Chevrolet SS) nam na de start de leiding maar in de tweede ronde kwam het tot een aanrijding met Loris Hezemans (Hendriks Motorsport Ford Mustang) waarvan Day kon profiteren. Voor de Belg was de race over. Kumpen zette dan de achtervolging op de leider in maar moest zich tevreden stellen met de tweede plaats, al bij al een positief resultaat als men weet dat de wagen moest hersteld worden na schade in de ELITE 2 race.

Frederic Gabillon (RDV Competition Toyota Camry) finishte voor de tweede maal dit weekend op de derde plaats. Stienes Longin pakte de vierde plaats en ging Borja Garcia (Alex Caffi Motorsport Ford Mustang), Romain Iannetta (GO Fas Racing Ford Mustang) en Gianmarco Ercoli (Racers Motorsport Ford Mustang) vooraf. Bobby Labonte (RDV Competition Toyota Camry) slaagde er ditmaal in om binnen de top tien te finishen als veertiende gestart kwam hij als achtste onder de finishvlag door. Wilfried Boucenna (Knauf Racing Ford Mustang) en Lucas Lasserre (Mishumotors Chevrolet SS) sloten de top tien af. Jerrry De Weerdt (Braxx Racing Ford Mustang) pakte de vijftiende plaats en werd tweede in de Challenger Trophy.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 15 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons