van der Horst

Valencia ELITE 2: Boucenna opnieuw – zege in de Legend Trophy voor De Weerdt

Podium ELITE 2 race 2 Valencia
Podium ELITE 2 race 2 Valencia
Wilfried Boucenna (Knauf Racing Ford Mustang) heeft ook de tweede ELITE 2 race te Valencia gewonnen. De twee overige podiumplaatsen gingen met Nicholas Risitano (Racers Motorsport Ford Mustang) en Florian Venturi (GO Fas Racing Chevrolet SS) naar twee Rookies. Beste Belg was ditmaal Guillaume Deflandre (Memphis Racing Chevrolet SS), hij finishte op de vijfde plaats. Tom Boonen (BRAXX Racing Chevrolet SS) werd in zijn tweede NASCAR race mooi tiende een voor Jerry De Weerdt die winnaar werd in de Legend Trophy.
Start race 2 ELITE 2 Valencia
Start race 2 ELITE 2 Valencia
Boucenna nam onmiddellijk de leiding en behield die ook na een herstart in ronde 5 en kwam als winnaar over de finish met 3.156 seconde voorsprong op Risitano. Venturi startte van op de eerste lijn maar een contact vroeg in de race deed hem verschillende plaatsen verliezen. Toch kon de Fransman nog terug opklimmen tot de derde plaats. Paul Guiod (Knauf Racing Ford Mustang) versloeg Guillaume Deflandre (Memphis Racing Chevrolet SS) in de strijd voor de vierde plaats.

PK Carsport rijder Felipe Rabello (PK Carsport Chevrolet SS) finishte na Marconi Abreu (MRT Nocentini Ford Mustang) en Gil Linster (CAAL Racing Chevrolet SS) op de achtste plaats. De race van zijn teammaat Guillaume Dumarey eindigde al in ronde 2. Pierluigi Veronesi (BVR Motorsport Ford Mustang) legde beslag op de negende plaats en werd derde in de Rookie Cup, Tom Boonen sloot de top tien af en werd vierde bij de rookies. Jerry de Weerdt (Braxx Racing Ford Mustang) kwam als elfde over de lijn maar won de Legend Trophy. Maxime Pampel (Renauer Motorsport Ford Mustang) werd als 17de geklasseerd en Pedro Bonnet (Braxx Racing Ford Mustang) nog als 22ste op 5 ronden.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 15 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons