van der Horst

Valencia: Ghirelli schenkt PK Carsport de zege

Vittorio Ghirelli - PK Carsport
Vittorio Ghirelli - PK Carsport
Vittorio Ghirelli vervangt dit jaar Anthony Kumpen achter het stuur van de PK Carsport Camaro #24, maar al in de eerste race van het jaar toonde hij met hem rekening zal moeten gehouden worden betreffende de titel. De Italiaan won in Valencia de eerste EuroNASCAR Pro race na van af de pole vertrokken te zijn. Voor PK Carsport was het de eerste zege sinds 2022.
Valencia: start race 1 NASCAR Pro
Valencia: start race 1 NASCAR Pro
Nochtans vertrok Ghirelli niet goed en bij de start verloor hij twee plaatsen aan Tobias Dauenhauer (Bremotion) en Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen). Maar na 12 ronden moest Bleekemolen naar de kant met technische problemen en vier ronden later kreeg Dauenhauer problemen met de wagen waarop Ghirelli de leiding in handen kreeg. De Italiaan won voor Fabrizio Armetta (The Club Motorsport) en Paul Jouffreau (RDV Compétition). Lucas Lasserre (Speedhouse) kwam als derde over de lijn maar verloor door een straf één plaats.

Marc Goossens (Team Bleekemolen) reed een dijk van een race. Als veertiende vertrokken wist hij zich op te werken tot de vijfde plaats bij het vallen van de finishvlag. Gianmarco Ercoli, Ulysse Delsaux, Thomas Toffel, Patrick Lemarie en Vladimiros Tziortzis maakten de top tien vol.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 13 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons