van der Horst

Valencia: Hendriks Motorsport tweemaal aan het feest

Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
In 2020 won hij de laatste race van de NASCAR Whelen Euro Series en nu zegeviert Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) bij de eerste race van het nieuwe seizoen. Voor de Nederlander is het al zijn achtste zege in de EuroNASCAR PRO. Marc Goossens (DF1 Racing) kwam als negende over de lijn. In de EuroNASCAR 2 leidde Martin Doubek (Hendriks Motorsport) van start tot finish. Simon Pilate werd achttiende.
Podium Race 1 EuroNASCAR PRO Valencia
Podium Race 1 EuroNASCAR PRO Valencia
Hezemans stond bij de EuroNASCAR PRO op pole maar moest na de start de leiding laten aan Alon Day (CAAL Racing), terwijl Giancarlo Ercoli aansluiting vond bij de twee koplopers. In de vijfde ronde wist Hezemans de koppositie te heroveren en Day moest alles op alles zetten om Ercoli achter zich te houden. Hezemans werd niet meer bedreigd en reed onbezorgd naar de zege. Ercoli wist zich ook voorbij Day te werken maar beide rijders kregen een penalty van vijf seconden voor het niet respecteren van de track 'limits'. Zo kreeg Nicolo Rocca (DF1 Racing) de tweede plaats cadeau terwijl Ercoli als derde werd geklasseerd en Day als vijfde achter Thomas Fernando. Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport), Jacques Villeneuve (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport), Lucas Lasserre (Speedhouse), Marc Goossens en Luigi Ferrara (42 Racing) waren de overige rijders in de top tien.

Start EuroNASCAR 2 race 1 Valencia
Start EuroNASCAR 2 race 1 Valencia
In de EuroNASCAR 2-race op zaterdag reed Martin Doubek gedurende de hele race op kop al waren Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) en Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) nooit veraf, zij eindigden in die volgorde op de posities twee en drie. Pierluigi Veronesi (Double V Racing) pakte de vierde plaats, Max Lanza (CAAL Racing) sloot de top vijf af.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 15 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons