van der Horst

Valencia: Jake Dennis van start tot finish aan de leiding

Jake Dennis
Jake Dennis
Na de pole deze ochtend pakte Jake Dennis vandaag ook zijn eerste overwinning in zijn Formule E-carrière in Valencia. Terwijl er beweerd werd dat aan de leiding starten niet de beste strategie was, bewees de Brit in zijn BMW het tegendeel. Achter hem kwam Norman Nato (Venturi) als tweede over de streep, maar aangezien de Fransman een penalty kreeg, erft André Lotterer (Porsche) de tweede plaats over, terwijl Alex Lynn (Mahindra) als derde eindigde.
  • Powercars
Jake Dennis leidt het peleton
Jake Dennis leidt het peleton
Over het algemeen gebeurde er vooraan de wedstrijd vrij weinig in de openingsfase van de race. Vooraan konden Tom Blomqvist en Oliver Turvey (NIO 333) het tempo niet volgen en zij vielen snel naar achteren. Lynn probeerde vooral in het zog te blijven van Dennis, om alzo toch nog een kans te krijgen op winst. De Mahindra-rijder leek dit tempo goed vol te houden, totdat hij in bocht negen aangetikt werd door Nato. Hierdoor viel Lynn terug naar plaats zes, maar hij kon zich op het einde van de race nog opwerken tot achter Lotterer. Gezien Nato bestraft werd voor de aanrijding met een penalty van vijf seconden bleef het afwachten waar hij uiteindelijk zou eindigen. Gelukkig voor de Fransman viel hij maar terug tot achter Lotterer - die zo eindelijk van zijn nulscore afgeraakte - Lynn en Oliver Rowland (Nissan), waardoor hij nog de top vijf vervolledigde.

Wat de kampioenschapsleiders betreft werd de race een zware dobber. De top vijf in de tussenstand kon namelijk geen punten verzamelen. De enige die nog dichtbij een punt kwam was Stoffel Vandoorne (Mercedes), totdat de Rumbekenaar een inhaalmanoeuvre probeerde op Sébastien Buemi (Nissan e.Dams) aan bocht tien. Terwijl Vandoorne langs de binnenkant zat, deed de Zwitser de deur dicht waardoor onze landgenoot de muur raakte. Het was over en out voor Vandoorne, die als enige moest opgeven. Met deze uitslag blijft de top vijf in het kampioenschap ongewijzigd, terwijl René Rast (Audi) de zesde plaats overneemt van Pascal Wehrlein (Porsche).

Met dit weekend achter de rug zijn er al zes wedstrijden verreden. Gezien de kalender nu (althans voorlopig) definitief is, blijven er nog negen ronden te gaan, met misschien één van de meest interessante races die binnen twee weken op het programma staat: de Monaco ePrix op het volledige circuit.

Foto's: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 25 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia 2.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons