van der Horst

Valencia: Jake Dennis verrassend op pole-positie

Jake Dennis
Jake Dennis
We krijgen een verrassende polesitter voor de race van deze namiddag in Valencia. Jake Dennis is aan zijn zesde wedstrijd toe in de Formule E met BMW en dankzij een opdrogende baan hield de Brit, André Lotterer (Porsche) en Alex Lynn (Mahindra) vrij ver van zich af. Ook opvallend, of ook weer niet, was dat de zes rijders achteraan in de tussenstand allemaal konden doorstoten naar de Superpole. Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries daarentegen zullen zich straks vanuit de achterste gelederen een weg naar voren moeten banen.
Zoals verwacht was er totaal geen gelijkwaardigheid in de baancondities voor de eerste groep met de rest, aangezien de baan dan nog steeds aan de natte kant was. Dat liet zich ook merken aan de tijden. Pascal Wehrlein (Porsche) liet nog de beste tijd optekenen en eindigde daarmee op een dertiende plaats op de grid. De rest van groep 1 daarentegen kwam niet verder dan de achterste gelederen. Vandoorne (Mercedes) start namelijk vanaf een achttiende plek, met Mitch Evans (Jaguar), de Vries (Mercedes) en Sam Bird (Jaguar) achter hem. Gezien de de baan steeds verder opdroogde was te verwachten dat de vierde groep de beste omstandigheden ging hebben en dat bleek ook duidelijk. Alle zes van die groep konden doorstoten.

Jake Dennis - BMW i Andretti Autosport
Jake Dennis - BMW i Andretti Autosport
Uiteindelijk veranderde daar ook niets aan de plaatsen. Dennis was al de snelste in de reguliere kwalificaties en deed dit over in de Superpole, wat hem vier punten opleverde. Lotterer kon eindelijk zijn eerste punten op de tabellen zetten, maar kwam acht tienden te kort op de Brit. De tweede startrij wordt bemand door Lynn en Tom Blomqvist (NIO 333), terwijl Oliver Turvey (NIO 333) en Norman Nato (Venturi) daarachter vertrekken. Het zal een interessante race geven, die start om 14:03 uur.

Foto's: Formula E - BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 25 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia 2.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons