van der Horst

Valencia: Kritiek op 'shit'-kalender van Formule E en Le Mans

Antonio Felix Da Costa
Antonio Felix Da Costa
Tijdens de persconferentie voor de Valencia ePrix werd de pas bekendgemaakte volledige kalender voor het 2021 Formule E-seizoen besproken. Al ging het dan wel voornamelijk over de clash tussen de testdag van de 24 Uur van Le Mans en de laatste manche in Berlijn van de Formule E in augustus. Antonio Felix Da Costa (TeCheetah) en Robin Frijns (Envision Virgin Racing) vinden het spijtig dat beide evenementen op dezelfde dag vallen.
"De clash met de testdag van de 24 Uur van Le Mans is...", begon Antonio Felix Da Costa, maar voor hij zijn zin kon afmaken, kwam Robin Frijns even tussenbeide: "Shit". Daar was de toon uiteindelijk mee gezet in de persconferentiezaal in Valencia, Spanje waar de vijfde en zesde manche van het Formule E Wereldkampioenschap plaats vinden. Gisteren werd er bekendgemaakt dat de kalender van de Formule E lichtjes zou kruisen met die van het WEC. Verschillende rijders van de Formule E racen ook in het WEC, en dus ook de 24 Uur van Le Mans. 

"Ik vind het echt heel erg dat we de testdag moeten missen", aldus Felix Da Costa, die samen met Roberto Gonzalez en Anthony Davidson met de Oreca 07-Gibson van JOTA meevecht in de LMP2-klasse. "Ik race nu al verschillende jaren in de 24 Uur van Le Mans, maar toch is die testdag erg belangrijk. Je leert de wagen goed kennen, het circuit herontdek je... Dat is erg belangrijk."

Robin Frijns
Robin Frijns
Robin Frijns vindt de overlapping dus '"shit", maar het is voor hem niet het einde van de wereld. "Het is de eerste keer voor mij op Circuit de La Sarthe en nu mis ik meteen al een testdag", vertelt de Maastrichtenaar. "Ik heb wel al eens gereden met onze LMP2-wagen - Frijns zal voor het Belgische Team WRT rijden met een Oreca 07-Gibson samen met Charles Milesi en Ferdinand Habsburg - in Barcelona een tijdje geleden, maar uiteindelijk is het toch niet hetzelfde. Het is spijtig, maar het is zo."

Waarom de FIA niet heeft nagedacht over de overlapping is voor de rijders ook niet helemaal duidelijk. Maar gezien het moeilijke racejaar met de coronapandemie, begrijpen ze de beslissing wel.

De Formule E-rijders zijn vandaag nog te zien tijdens de 'Shakedown' om half vier op de officiële kanalen van de Formule E.

Foto: Formula E, Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Formule E op vrijdag 23 april 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons