van der Horst

Valencia: Mercedes wint - Belgen clashen

Toksport WRT - Mercedes-AMG GT3
Toksport WRT - Mercedes-AMG GT3
Ben Barnicoat kon vanochtend in de eerste wedstrijd mooi de leiding vasthouden in de van pole vertrokken Jota McLaren (#38). Maar eenmaal Oliver Wilkinson aan het stuur kwam ging het bergaf. De Brit kwam na zijn pitstop nog als tweede de baan op, achter de latere winnaar, de Toksport Mercedes #6 van Luca Stolz en Maro Engel. Op tien minuten van het einde werd Wilkinson echter opnieuw aangereden, net als in Brands Hatch. Ditmaal was Alex Fontana (Emil Frey Lamborghini #14) de schuldige. Christopher Haase (Saintéloc Audi #26) en Raffaele Marciello (AKKA ASP Mercedes #88) konden van de situatie profiteren om het podium te vervolledigen.
CMR - Bentley Continental GT3
CMR - Bentley Continental GT3
Ook aan Belgische zijde was er controverse. Ulysse De Pauw (CMR Bentley #107) had een goede start terwijl die van Charles Weerts (WRT Audi #32) minder goed verliep. Nog tijdens de openingsstint wou Weerts een aanval plaatsen op De Pauw voor de zevende plaats maar een veel te optimistische actie zorgde voor een opgave voor de Bentley en een drive through voor de Audi. Hierdoor werd Adrien De Leener (Dinamic Porsche #54) de beste Belg op de dertiende plaats, Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) werd 19e maar won wel de Pro Am-klasse.

Foto's: SRO & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 26 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons