van der Horst

Valencia: Mitch Evans topt de tweede testsessie

Mitch Evans
Mitch Evans
De pre-seasontesten van de Formule E zijn nog nooit zo woelig verlopen als dit jaar. Na de brand op dinsdag, had de organisatie besloten om woensdag te laten voor wat het was om het onderzoek naar de oorzaak van het vuur verder te zetten. Uiteindelijk besloot men vandaag om de teams en piloten een sessie van vier uur in de namiddag te laten afwerken en daarmee kwam Mitch Evans met zijn Jaguar voor een tweede keer deze week bovenaan.
Al kon niet iedereen testen vandaag. Zo moest Nyck de Vries noodgedwongen langs de kant blijven. Zijn wagen geraakte beschadigd bij de brand van afgelopen dinsdag en hij zal dus nog een serieuze inhaalbeweging moeten inzetten voor zijn terugkeer naar de Formule E. Al de overige rijders kon minstens 20 ronden afmalen, op Sergio Sette Camara na. De ERT Formula E Team-piloot legde maar acht rondjes af nadat hij kampte met batterijproblemen.

Stoffel Vandoorne - DS Penske
Stoffel Vandoorne - DS Penske
Eerst was het Edoardo Mortara (Mahindra) die de snelste tijd op de tabellen zette, maar hij zou uiteindelijk pas op de derde plaats eindigen. Want de Zwitser werd verslagen door Evans en António Félix da Costa (Porsche). Het verschil tussen beide kemphanen vooraan was wel zeer klein, met maar 23 duizendsten van een seconde. Tot slot kwam Stoffel Vandoorne voor het eerst in actie tijdens deze testweek. Dinsdag werd zijn wagen nog bestuurd door Robert Shwartzman. De Rumbekenaar eindigde op de zestiende plaats, met maar een halve tel achter de Kiwi. Morgen staat de laatste testdag op het menu, alleen zal men volcontinu van 8:30 uur tot 18:30 uur kunnen rijden, waardoor men maar anderhalf uur kwijtspeelt tegenover het originele schema.

Foto's: Formula E



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons