van der Horst

Valencia: Nicolo Rocca en Vladimir Tziortzis winnen de opener

Podium 2022 NWES EuroNASCAR Pro Valencia Race 1
Podium 2022 NWES EuroNASCAR Pro Valencia Race 1
In Valencia werden de Nascar bolides terug van stal gehaald voor het eerste raceweekend in de NASCAR Whelen Euro Series. Hoewel in de kwalificaties bij de EuroNASCAR PRO Alexander Graff (Speedhouse) de snelste was, was het toch Niccolo Rocca (CAAL Racing) die met de overwinning ging lopen. Dat terwijl het in EuroNASCAR 2 de dag van Vladimir Tziortzis (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) was met pole en winst.
Gevecht tussen Nicolo Rocca en Tobias Dauenhauer
Gevecht tussen Nicolo Rocca en Tobias Dauenhauer
Graff mocht dan wel van op de pole gestart zijn, lang kon hij er alleszins niet van genieten, want niet ver in de race zag de Zweed al Rocca passeren en de leiding pakken. Daarachter was het Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport), die gepromoveerd is na twee jaar vicekampioen in EuroNASCAR 2, die al snel achter de Italiaan aan ging. Ondanks twee full course cautions kon de Duitser toch geen vuist maken en schonk Rocca zijn team de overwinning, net op hun 100ste race in het kampioenschap. Graff eindigde uiteindelijk toch nog op het podium als derde, terwijl Alon Day (PK Carsport) als vierde geklasseerd werd, nadat de Israëliër vanaf plaats zestien gestart was nadat zijn snelste rondes geschrapt waren voor het overschrijden van de track limits. Martin Doubek (Hendriks Motorsport) vervolledigde de top vijf. Marc Goossens (Speedhouse) moest opgeven.

Vladimir Tziortzis - Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport
Vladimir Tziortzis - Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport
In EuroNASCAR 2 was het één en al een Vladimir Tziortzis show. Al van bij de kwalificaties was de Cyprioot de sterkste en hij kon dit ook verder zetten tijdens de race. Al van bij de start reed Tziortzis weg van het veld en bleef daarna buiten schot. Daar achter reed rookie Alberto Naska (Caal Racing) ook al een dijk van een eerste wedstrijd. De Italiaan eindigde net achter Tziortzis in de kwalificaties en deed hetzelfde tijdens de race. Voor de derde plaats daarentegen kregen we een duel tussen Doubek en Gil Linster (CAAL Racing). De Luxemburger lag op kop, maar kon niets beginnen tegen de Tsjech. Ulysse Delsaux (RDV Competition) eindigde als vijfde.

Morgen staat de tweede ronde op het programma en daar zullen Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) en wederom Tziortzis vanaf pole starten.

Foto's: Nascar Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons