van der Horst

Valencia: Nipte zege voor Lasse Soerensen – Marc Goossens vierde

Lasse Soerensen versus Loris Hezemans
Lasse Soerensen versus Loris Hezemans
Lasse Soerensen (DF1 Racing) en Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) vochten een bloedstollend duel uit om de zege in de eerste race voor de NASCAR Whelen Euro Series PRO te Valencia. Uiteindelijk was het de Deen die als overwinnaar over de streep kwam. Met die zege, de tweede in de PRO klasse voor Soerensen, nadert hij in de puntenstand tot op vijf punten van leider Alon Day (PK Carsport), die zesde werd na een straf.
  • Dreamdrive
Lasse Soerensen
Lasse Soerensen
De zege van Soerensen is des te opmerkelijker gezien hij bij de aanvang van de race werd aangetikt en van de baan ging, maar de Deen vocht terug en wist alsnog aansluiting te vinden me de leider. Voor PK Carsport werd het een race om snel te vergeten. Alon Day vertrok van op de pole, maar kreeg een drive through voor een aanrijding met Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) in de eerste ronde, Day wist alsnog als zesde te finishen. Stienes Longin van zijn kant had de leiding in handen toen een probleem met de koppeling hem dwong om zijn wagen aan de kant te zetten.

Lucas Lasserre (Mishumotors) pakte de laatste podiumplaats en ging onze landgenoot Marc Goossens vooraf die als zesde was gestart. Na de tik van Day wist Ercoli nog als vijfde te finishen, net voor Alon Day. De Israëliër wist na zijn straf op te klimmen van de twaalfde naar de zesde plaats. Justin Kunz (DF1 Racing) en Giorgio Maggi (Hendriks Motorsport) kwamen achter Day als zevende en achtste over de lijn. Olivier Hart (Hendriks Motorsport) werd als tiende geklasseerd na een penalty van 10 seconden, ook al voor het aantikken van een concurrent.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 4 december 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons