Valencia: Perfect weekend voor Hendriks Motorsport

Loris Hezemans
Het NASCAR Whelen Euro Series-seizoen kon niet beter starten voor Hendriks Motorsport, dat alle vier races op het circuit van Valencia won. Loris Hezemans was tweemaal de beste in de EuroNASCAR PRO en Martin Doubek won de twee races in de EuroNASCAR 2. Op zondag eindigde Marc Goossens (DF1 Racing) als tiende in de PRO-race, Simon Pilate (DF1 Racing) werd zesde in de EuroNASCAR 2-race.
Loris Hezemans - Hendriks Motorsport
Alon Day (CAAL Racing) maakte al in de eerste ronde contact met Hezemans en viel ver terug, hij eindigde pas als negentiende. Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) nam de tweede plaats over en finishte op 1,839 seconde van de Nederlander. Sebastiaan Bleekemolen (Team Bleekemolen) pakte de derde plaats, hij ging Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport) en Nicolo Rocca (DF1 Racing) vooraf. Jacques Villeneuve (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) finishte al negende net voor Marc Goossens.

Martin Doubek - Hendriks Motorsport
In de tweede race voor de EuroNASCAR 2 stond er weer geen maat op Martin Doubek (Hendriks Motorsport) die won voor zijn teamgenoot Tobias Dauenhauer. Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) deed er alles aan om Hendriks Motorsport de dubbel te ontnemen, maar hij moest toch zijn meerdere erkennen in Dauenhauer. Justin Kunz (DF1 Racing) en Pierluigi Veronesi (Double V Racing) maakten de top vijf vol. Simon Pilate reed een sterke race en wist op te klimmen tot de zesde positie.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 16 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.