van der Horst

Valencia: PK Carsport pakt onverhoopte zege in race 2

Podium race 2 GT2 European Series Valencia
Podium race 2 GT2 European Series Valencia
Stienes Longin en Peter Guelinckx (PK Carsport) hebben in Valencia de tweede race voor de GT2 European Series gewonnen. Een gemakkelijke overwinning was het echter niet in een race die tweemaal diende geneutraliseerd te worden. De Audi kwam aanvankelijk als derde over de finishlijn achter de Mercedes-AMG van Beaubelique en de LP Racing Audi van Hassid, maar deze twee wagens werden bedacht met een penalty. Met deze nieuwe zege behouden zij zicht op de titel. Nicolas Saelens (True Racing KTM X-Bow) haalde het einde van de race niet.
  • Skylimit Events
Start race 2 GT2 European Series Valencia
Start race 2 GT2 European Series Valencia
Na twee formatieronden ging de race van start met Ludovic Badey (Akkodis-ASP Mercedes-AMG GT2) op kop voor Anthony Beltoise (LP Racing Audi R8 LMS GT2). Maar al vlug kwam Stienes Longin zich mengen in de strijd om de koppositie en nam de  leiding over alvorens die weer te verliezen aan Benjamin Ricci (Akkodis-ASP Mercedes-AMG GT2). Deze laatste ging echter in de fout en zag Badey opnieuw de koppositie innemen.

Vreugde bij vader en zoon Longin en Peter Guelinckx
Vreugde bij vader en zoon Longin en Peter Guelinckx
Net voor het pitwindow openging werd de rode vlag bovengehaald na een sortie van Mattia di Giusto (LP Racing Audi R8 LMS GT2). Bij de herstart nam Beaubelique afstand van de concurrentie maar zijn voorsprong werd teniet gedaan door een safety car procedure ten gevolge een sortie van KTM van Saelens. Beaubelique kwam na de herstart als eerste over de lijn voor Hassid maar beide rijders werden bestraft. De Mercedes had niet lang genoeg stil gestaan bij zijn pitstop (10 seconden straftijd) en de Audi van Hassid had een drive through niet afgewerkt (30 seconden straftijd). Zo ging de overwinning naar de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Stienes Longin en Peter Guelinckx. Beaubelique en Badey werden nog als tweede geklasseerd, de laatste podiumplaats was voor MZR KTM X-Bow GT2 van Koch/Kofler. De Ebimotors Porsche 911 GT2 RS CS van Mantas Janavicius en Aurelijus Rusteika werd vierde maar won wel de Am klasse.

Foto's: Fanatec GT2 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons